До Савченко не пускають адвокатів: Полозов не виключає, що до Наді може бути застосована сила

Марк Фейгін і Микола Полозов приїхали в СІЗО-3 вмовляти Савченко припинити сухе голодування.

Надія Савченко та її адвокати. Фото: svoboda.org.

Адвокатів української льотчиці і народного депутата Надії Савченко Марка Фейгіна та Миколу Полозова не хотіли пускати до їхньої клієнтки в СІЗО Новочеркаська Ростовської області. Про це Полозов повідомив у своєму Twitter, передають Патріоти України.

"У СІЗО-3 мене і Марка Фейгіна не хочуть пускати на побачення із Савченко. Керівництва немає, ніхто нічого не знає", - повідомив Полозов.

За його словами, раніше ніяких проблем із допуском адвокатів до Савченко не було. "Тепер почалася "хімія", - додав Полозов. "Тупо не беруть документи, співробітники "відморожуються". З урахуванням оголошеного Надею сухого голодування усе має кепський вигляд", - написав адвокат.

Через деякий час адвокатів Савченко таки впустили, прийшов співробітник СІЗО і "приступив до оформлення вимоги на прохід до Савченко після години очікування". "Ну ось, чарівна сила публічності: прибіг захеканий співробітник, каже "Ми вас усюди шукаємо!" Пропускають до Наді", - повідомив Полозов.

Як повідомляє в своєму Twitter "Громадське", Фейгін і Полозов приїхали в СІЗО-3 вмовляти Савченко припинити сухе голодування. Водночас Полозов упевнений, що вмовляння захисту не вплинуть на Савченко. "Надія не та людина, яка вчора сказала "голодувати", а сьогодні відмовилася. Мало надії", - заявив Полозов. Водночас адвокат упевнений, що у СІЗО навряд чи допустять варіант, при якому Надія може померти. "Це означає, що до неї буде застосовуватися насильство", - припустив Полозов.

"Інколи змушений запитувати": Дуров заявив, що має українське коріння та вивчає мову

субота, 4 травень 2024, 7:45

Генеральний директор Telegram Павло Дуров заявляє, що розуміє 95% письмової української мови. Зокрема, він зазначив у Telegram, що українська мова була цікавою для нього з підліткового віку, оскільки родина його матері походить з України. Як лінгвіст з...

Важливий момент: Чи можуть Польща та інші країни силою повернути до України військовозобов’язаних чоловіків

субота, 4 травень 2024, 6:50

Польща, як і інші демократичні країни ніколи не підуть на такий крок, як видача Україні військовозобов’язаних чоловіків, яких вдома кваліфікують як ухилянтів, а за кордоном вони визнані біженцями. А консульське обслуговування громадян стосується внутрі...