До сліз: Родина з Криму розчулила українців розповіддю про життя в окупації

Багато мешканців окупованого півострова все ще чекають повернення в Україну.

Ілюстрація: oleinik.win

Репетиція параду до Дня Незалежності довела до сліз кримчан, які таємно приїхали з Севастополя до Києва, щоб "подихати вільно в Україні". Про це на своїй сторінці у Facebook написала журналістка Тетяна Терещенко, передають Патріоти України.

Журналісти записували інтерв'ю з глядачами репетиції параду на Хрещатику, коли Терещенко помітила красиву молоду жінку з донькою і чоловіком.

"Запитуємо: "Ви пишаєтеся бійцями?" Вона: "Я пишаюся Україною!" І починає гірко плакати. Виявилося, що вони з Севастополя. Потайки приїхали на парад. Чоловік чекає поки українські воїни пройдуться по всіх головних площах Криму. Вона плаче: "там скрізь тільки військові. І їх все більше. Крим перетворився на зону. На справжню зону. Ми приїжджаємо в Україну, щоб подихати вільно!" - розповіла Терещенко кримчанка.

Одкровення кримчан зворушили користувачів мережі. Українці висловили співчуття родині в коментарях до посту Терещенко.

Нагадаємо, раніше стало відомо про нову біду в окупованому Криму.

Де і ким працюють українські біженці у Латвії: Оприлюднено офіційні дані

четвер, 18 квітень 2024, 14:58

З початку цього року в Латвії як працівники офіційно було зареєстровано 8700 громадян України. Про це із посиланням на Центральне статистичне управління країни пише Baltijas Balss, передають Патріоти України. Найчастіше громадяни України працюють у про...

На Полтавщині суд виніс вирок чоловіку, який задушив дружину на очах у маленького сина

четвер, 18 квітень 2024, 13:55

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області виніс вирок 37-річному жителю села Малі Феськи Золочівської громади, який задушив дружину на очах у п'ятирічного сина та замаскував вбивство під зґвалтування. Чоловіка визнали винним, він відбуватиме пок...