До свята: Найбільший в Україні прапор розписали петриківським орнаментом (фото)

Досягнення вже зафіксували у Книзі рекордів України.

Фото: ЗМІ

У Дніпрі на Фестивальному причалі 23-метровий прапор України розписали петриківським розписом. Досягнення внесли у Книгу рекордів України. Про це повідомила міськрада Дніпра, передають Патріоти України.

Довжина прапору сягає 23 метрів, а ширина – 2,4 метри. Головна особливість стяга-рекордсмена – розпис петриківським орнаментом із використанням спеціальної техніки нанесення фарби на шовкову тканину.

Розмальовувати полотно почали о 8 годині ранку. За три години роботи до акції долучилися понад тисячу мешканців міста.

До слова, на розпис прапору витратили близько 900 баночок фарби. Загалом використали майже 10 відтінків жовтого та синього кольорів.

Нагадаємо, раніше мережу підірвало архівне фото з українським танком у Москві.


Це варто знати! 1 травня в Україні набуває чинності важливе для водіїв правило

вівторок, 30 квітень 2024, 7:50

Раніше в Україні діяли правила, згідно з якими водії транспортних засобів мали у холодну пору року (з 1 жовтня до 1 травня) вмикати ближнє світло фар за межами міста, передають Патріоти України. Але ці правили не так давно змінили — «зимову» норму пор...

Бійців з контузією лікують "абияк" та "крапають" чимось незрозумілим: У Міноборони розповіли про проблеми в медицині

вівторок, 30 квітень 2024, 7:30

Директорка департаменту охорони здоров’я Міністерства оборони Оксана Сухорукова заявила в інтервʼю, що в Україні військові медики хороші, проте є декілька "але" у медицині, передають Патріоти України. Журналістка запитала у Сухорукової, чому в підрозд...