До свята: У мережі з'явились унікальні давні колядки (відео)

Колядки були записані під час експедицій в українські села Наддніпрянщини, Поділля, Сіверщини та Полісся

Різдвяна коляда. Ілюстрація:www.rbc.ua

В мережу виклали унікальні архаїчні колядки, записані під час експедицій. Фольклористи твердять, що колядувати можна з 6 січня до 15 лютого, тобто до Стрітення, повідомляють Патріоти України.

Згідно з давньою народною традицією, 6 січня після Святої Вечері діти і дорослі переодягаються в яскраві костюми і ходять до близьких і друзів колядувати.

Слід зазначити, що колядки – це величальні календарно-обрядові пісні зимового циклу свят, які походять з глибокої давнини. Колядка "Дівка Ганночка по городу ходила", записана на Полтавщині (Полтава-Гадяч-Веприк).

Колядка "Як зажуриться крутая гора" записана на Чернігівщині (Чернігів-Нова Басань-Вороньки). Виконує гурт дівчат.

Колядка ”Через поле широкоє”, записана на Черкащині (Черкаси-Жашків-Охматів).

Колядка "Гой дай Боєже, пане господарю", записана на Вінничині (Вінниця-Муровні Курилівці-Жван).

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...