"До вбивства може бути причетною місцева влада": Близький друг Ноздровської зробив несподівану заяву

На думку Михайла Кріворучкіна, людям просто піднесли версію, з якою погодяться всі, в першу чергу сім’я загиблої Ноздровської.

Ірина Ноздровська. Фото: соцмережі.

До вбивства правозахисної Ірини Ноздровської насправді можуть бути причетні представники місцевої влади та прокуратура, а не Юрій Россошанський. Таку версію в інтерв'ю "Апострофу" озвучив близький друг убитої, колишній боєць полку "Азов" Михайло Криворучкін, передають Патріоти України.

"Моя версія, що, можливо, до цього причетна місцева влада, прокуратура. Коли Іра була на останньому суді, звинувачувала і заявляла про фальсифікації судмедекспертів, прокуратури", - пояснив Кріворучкін, згадавши, що родич Россошанського очолював Вишгородський суд.

На думку знайомого Ноздровської, людям з системи, проти якої вона пішла, було вигідно позбутися правозахисниці і звалити все на сім'ю Россошанського. "Хто знає, які ниточки потягнулися б, якби почалися перевірки після її звинувачень. Тому моя думка, що, швидше за все, там щось зарито. Якби це зробив такий чоловік, як Россошанський, то йому було б вигідніше її закопати, а не викинути в річку, щоб її знайшли. Адже якби її не знайшли, вона б зникла безвісти. Навіщо викидати, щоб її знайшли – і на цю родину всі підозри і впали?", - зазначає Криворучкін.

“Може, батька налякали сином, який сидить у в’язниці. Він хворий, в’язниця здоров’я не додає. Плюс пресинг суспільства, могли сказати, що син не доживе… А людині 63 роки, міг подумати, мовляв, візьму на себе і все закінчиться. А слідство розуміє, що треба когось надати суспільству”, – сказав Кріворучкін.

Також він уточнив, що Юрій Россошанський одним з перших був викликаний на допит, де був поліграф, але сказали, що нічого він не підтвердив. На думку Кріворучкіна, людям просто піднесли версію, з якою погодяться всі, в першу чергу сім’я загиблої Ноздровської. Якби вбивцею був батько, то це можна було встановити набагато раніше.

“Справа ж ось у чому: від зупинки (де, за версією слідства, було скоєно вбивство. – ред.) до будинку Іри – 100-150 метрів, прямо біля зупинки розташован магазин, до якого постійно під’їжджають машини, дорога, по якій постійно їздять машини. Плюс о шостій вечора, 29 грудня, у передсвяткові дні, люди їдуть з Києва, і якщо була ця перепалка і був крик – а я знаю, що Іра може закричати сильно – ніхто не чув і не бачив? На такому людному місці вбили Іру 15 ударами в шию, потім людина звалила її на плече, понесла до річки, там ще йти треба метрів 200, несучи людину, яка стікає кров’ю – і ніхто не помітив? В селищі досить тихо, якщо був би крик, гавкали б собаки, вискочив би хтось точно”, – розповів близький друг.

Крім того, Кріворучкін зазначив, що, коли з Ноздровської зник зв’язок, батьки пішли на цю зупинку шукати її, але нічого не бачили і не чули, ніякі предмети не були розкидані. “Чи можна в це все повірити? При нинішніх можливостях пеленгувати телефони і все інше вони стільки шукають – і в підсумку знаходять того, хто у них перебував під носом”, – підкреслив Кріворучкін.

Друг вбитої додав, що був на тій зупинці 30 грудня, але не бачив ніяких слідів крові. “Нічого не було. Я приїхав туди 30 грудня разом з братом, ми їздили також до дому Россошанських, стукали, але ніхто не ходив, у вікнах було темно, тиша була мертвою”, – підсумував Кріворучкін.

В Україні для кількох категорій скасували плату за доставку газу? Все, що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:30

Більшість споживачів газу найближчим часом сплачуватимуть за газ, як і раніше, за старими тарифами, передають Патріоти України. Варто пам'ятати, що окремо потрібно сплачувати за «блакитне» паливо і за його доставку. Щодо останнього платежу у мережі н...

У Держпраці заявили, що під час воєнного стану українців не можна звільняти за прогули: Що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:22

Державна служба з питань праці заявила про те, що прогули тих співробітників, які переїхали в інший регіон або виїхали за кордон під час воєнного стану, не можуть бути причиною звільнення. Замість звільнення їх можна відправити в неоплачувану відпустку...