Допомогти героям: Сергій Притула назбирав бійцям АТО 7,5 млн грн

Відомий шоумен просить не забувати про те, що війна ще не закінчилась і без нашої з вами допомоги бійцям доведеться просто виживати.

Сергій Притула. Фото: like.te.ua.

Колосальну суму у 7,5 мільйонів гривень вдалось зібрати минулоріч Сергію Притулі за 2015-ий рік. Гроші від добрих людей шоумен і волонтер приймав на власний рахунок заради благородної справи – допомоги бійцям, що воюють на передовій. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Тернополяни.

Відтак, завдяки старанням Тернопільського Сірого чимало військових підрозділів були забезпечені не лише харчами, але й транспортом, оптикою, та спец спорядженням.

Про те, що вдалося зробити у важкий для країни 2015-ий рік Притула написав на своїй сторінці в мережі «Фейсбук». Підсумки року волонтерського, за його словами, і приємні, і тривожні водночас.

«Підсумовуючи рік волонтерської діяльності, скажу, що був він і хорошим, і не дуже водночас. З хорошого:

1) Ми змогли зібрати і освоїти за рік значну суму – 7 500 000 грн.

2) Завдяки тому, що державний апарат цього року нарешті взявся за повноцінне забезпечення бійців “броніками”, кевларовими шоломами та медициною, ми змогли викристалізувати свій напрямок по допомозі бійцям у три головних напрямки: оптика, транспорт, водолазка. Ні, була і тепла форма (на початку року і в кінці), були і кровоспинні, і “бєрци”, і харчі, і флісові кофти і т.д., але в загальному бюджеті вони не становили великого відсотку.

3) Завдяки нашій активності деякі підрозділи були укомплектовані транспортом та оптикою у достатній мірі, що комбати казали: “от тепер досить”:). Насамперед 3-ій батальйон 80-ї бригади (3 тепловізори, понад десяток ПНБ і коліматорів, пара одиниць транспорту). Також 3-ій батальйон 93-ї бригади (2 тепловізори, 1 джип звичайний і 2 джипи-рейдовики). Суттєво закрили потреби 8-го полку спецназу, який був нашим головним підопічним з липня минулого року по серпень цього (там довгий перелік:)). 73-ій морський центр (бус, джип, 2 тепловізори, 10 ПНБ, 4 комплекти захисту снайперів від тепловізорів). В меншій мірі діставалось уваги, але виходили з наявних можливостей: 128-ма гірськопіхотна, 3-ій полк спецназу, 81-ша бригада, луганський прикордонний загін, батальйон імені Кульчицького і ще багато інших підрозділів дрібними допомогами (1 джип, чи 1 бус, чи 1 тепловізор, чи 1 ПНБ, чи пара коліматорних прицілів).

4) Ми з Вами були практично єдині, хто займався впродовж року “водолазкою” – спорядженням для роботи під водою спеціалістів різного профілю. Так, ми повністю забезпечили потреби маріупольського загону морської охорони Держприкордонслужби (6 комплектів) і Науково-дослідного інституту ЗСУ у Чернігові (6 комплектів).

5) Багато чого пам’ять не зафіксувала, а з Фейсбуку пости про АТО, завдяки роботі російських тролів, зникали пачками, але знаю, що кількість транспорту, який ми зорганізували в АТО за 2 роки, перевалила за три десятки, себто цього року десь 15-17 штук це 100%», – пише Сергій Притула в соцмережі.

Та волонтерська кампанія 2015-го виявилася не надто вдалою з погляду екскурсу в 2014. Так, сума зібраних коштів – ідентична тій, що була зібрана в 2014 році, а гривня знецінилась. Крім того, допомога від української діаспори поступово сходить на нуль. Фіксується тотальний спад підтримки волонтерським рухам населенням.

Саме тому наш земляк Сергій Притула просить не забувати про те, що війна ще не закінчилась і без нашої з вами допомоги бійцям доведеться просто виживати. Тож обов’язок кожного українця – допомагати нашим захисникам в тилу аж до повної перемоги.

Накивала п'ятами чи спіймали? У Росії зникла ексдружина затриманого за хабарі заступника Шойгу

середа, 24 квітень 2024, 18:43

Родичі ексдружини затриманого за хабарі заступника міністра оборони РФ Тимура Іванова - Світлани Захарової - не можуть зв'язатися з нею. Згідно з непідтвердженими даними, 50-річна жінка, відома також під прізвищами Маніович та Іванова, могла бути затри...

Через новий закон про мобілізацію? Українці почали масово дарувати авто - МВС розкрило статистику

середа, 24 квітень 2024, 18:22

У квітні в сервісних центрах МВС спостерігається значне збільшення кількості реєстраційних процедур. З початку місяця було оформлено 110 997 заяв за договорами купівлі-продажу. Також останнім часом значно збільшилась кількість перереєстрацій автотрансп...