Дорогою додому стало зле: У Римі помер український вчений, який повертався з антарктичної експедиції (фото)

За фахом геоморфолог, співробітник Інституту геології НАН України проводив різноманітні геолого-геофізичні дослідження.

Сьогодні, 25 квітня 2018 року, в Римі помер від серцевого нападу геолог Віталій Вернігоров - він повертався в Україну з антарктичної станції "Академік Вернадський" після участі в сезонній експедиції, що тривала близько двох тижнів. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу Міністерства освіти і науки.

Віталій Петрович почав свій дослідницький шлях у морських експедиціях 1980-х років, працював у Атлантиці та Індійському океані, ходив у довколосвітнє плавання. Був учасником легендарної першої Української антарктичної експедиції, потім багато разів зимував у Антарктиді та брав участь у сезонних дослідженнях.

За фахом геоморфолог, співробітник Інституту геології НАН України Віталій Вернігоров проводив різноманітні геолого-геофізичні дослідження. Попри поважний вік (у вересні цього року йому мало виповнитися 70 років), він долучився до команди сезонної експедиції, що вирушила на станцію Академік Вернадський наприкінці березня цього року. Там науковець займався відбором геологічних зразків донних відкладів, ехолотною зйомкою акваторій, спостереженнями за рівнем моря.

За час експедиції Віталій Петрович не скаржився на здоров’я, був надзвичайно активним і життєрадісним. Однак дорогою додому, під час пересадки між літаками в Римі, йому раптово стало зле.

В Україні хочуть вивести з обігу паспорти-"книжечки" зразка 1994 року: Чого чекати

субота, 20 квітень 2024, 6:50

Стали відомі нові подробиці можливих змін, які стосуються паспортів українців. Про них у коментарі для ТСН.ua розповів уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, передають Патріоти України. "Я оприлюднив річний публічний звіт, як це передб...

Американець вчинив самопідпал біля будівлі, де судять Трампа

субота, 20 квітень 2024, 6:15

У Нью-Йорку, біля будівлі суду, де відбувався відбір присяжних у кримінальній справі експрезидента Дональда Трампа, чоловік вчинив самопідпал, повідомляє The New York Times. . Зазначається, що перед цим чоловік розкидав біля суду листочки з антиурядо...