Доступний кожному: Вчені знайшли новий спосіб захисту від раку

Автори дослідження вважають, що результати підтверджують тезу про те, що вітамін D захищає від раку. Але, за їхніми словами, не можна виключати, що ефект може проявлятися тільки при певному рівні вітаміну.

Ілюстрація: ЖЖ

Міжнародна група вчених з’ясувала, що високий вміст вітаміну D в організмі може перешкоджати розвитку онкологічних захворювань, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Під час експериментів дослідники проаналізували зразки крові та анкетні дані близько 33 тис. осіб у віці від 40-69 років. У результаті вчені прийшли до висновку, що висока концентрація у чоловіків і жінок вітаміну D на 20% знижує ризик захворіти на рак.

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...

Суд виніс вирок тренеру з Харківщини за згвалтування 11-річного хлопця: Шокуючі подробиці справи

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:44

15 квітня Городоцький районний суд Львівської області виніс вирок керівнику громадської організації “Десантно-спортивний навчально-тренувальний центр” у Чугуєві. Чоловіка визнали винним у розбещенні, сексуальному насильстві та зґвалтуванні 11-річного х...