"Досить дутися": У Ердогана прокоментували лист президента Туреччини Путіну (фото)

Реджеп Ердоган висловив співчуття родині загиблого льотчика.

Збитий російський бомбардувальник. Фото: nv.uaПрес-секретар президента Туреччини Ібрагім Калин підтвердив, що президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган у листі до президента РФ Володимира Путіна висловив глибоке співчуття у зв'язку з інцидентом з російським літаком, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Глава турецької держави розділив біль втрати з сім'єю загиблого російського пілота і зазначив, що йому шкода", - цитують Калина ЗМІ.

Відзначається, що в посланні президента Туреччини звучить заклик до відновлення традиційних дружніх відносин між країнами, до співробітництва з врегулювання регіональних криз і до спільної боротьби з тероризмом.

"Туреччина і Росія солідарні в необхідності вжити заходів, спрямованих на розвиток двосторонніх відносин", - повідомило агентство з посиланням на прес-секретаря президента Туреччини. Водночас Калин не уточнив, чи просив вибачення Ердоган.

Раніше у Кремлі повідомили, що президент Росії Володимир Путін отримав послання від свого турецького колеги Реджепа Ердогана з вибаченнями за збитий в кінці листопада бомбардувальник Су-24.

"У нас ніколи не було бажання і явного наміру збити літак, що належить Російської Федерації. Взявши на себе всі ризики і доклавши великих зусиль, ми забрали тіло загиблого російського пілота у сирійських опозиціонерів і привезли його в Туреччину", - процитувало Кремль послання турецького президента.

Нагадаємо, російський бомбардувальник Су-24, що виконував бойове завдання в Сирії, був збитий турецькими ВВС в кінці листопада 2015 року. Льотчику і штурману вдалося катапультуватися, проте, пілот літака Олег Пєшков був розстріляний з землі місцевими бойовиками. Також під час рятувальної операції загинув морпіх Олександр Позиніч. Штурмана капітана Костянтина Мурахтіна вдалося врятувати. Туреччина заявляла, що літак порушив її повітряний простір. Росія спростовувала це.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...