Довга дорога додому: На острові Мальорка застрягла група українських туристів

У прес-службі туроператора пояснили затримку з вильотом туристів технічною несправністю літака компанії, яка мала здійснювати перевезення.

Ілюстрація:24 канал

Близько 160 українських туристів не можуть вилетіти додому з відпочинку на іспанському острові Мальорка. Про це повідомим один з туристів, які не можуть вилетіти до України, зазначають Патріоти України.

"Мене звуть Сірий В’ячеслав, я один з туристів, які перебувають в аеропорту міста Пальма (також Пальма-де-Мальорка, столиця Мальорки – ред.). Тур організований через оператора JOINUP. Виліт має бути через авіакомпанію Yanair. Рейс вильоту був призначений на 01.07 на 17:40, було перенесення рейсу, про який нас повідомили і був організований трансфер. Потім наш турагент повідомив, що рейс знову переноситься", - зазначив він.

За його словами, приблизно 160 людей, серед яких є діти, перебувають в аеропорту з 5 ранку, не маючи інформації, коли буде проведений виліт до України.

"Точної інформації щодо вильоту немає, їжі і води нам ніхто не дає", - підкреслив Сірий.

Він також додав, що приходили представники аеропорту, які повідомили, що "потрібно ще почекати, інформацію з'ясовують".

У прес-службі туроператора JOINUP пояснили затримку з вильотом туристів з Пальми технічною несправністю літака компанії Yanair, який мав 2 липня відвезти туристів з України на відпочинок до Мальорки і повернутися з тими українськими туристами, які зараз на островах.

"Ми вирішили, що рейс з України ми відміняємо, тому що ми не розуміємо, коли він відбудеться і чи відбудеться, а для туристів, які перебувають в Пальма-де-Мальорка, ми зараз дуже оперативно і всіма силами шукаємо готель, де вони проведуть цю ніч і завтра з ранку ми зробимо вивізний рейс", - розповіла представник прес-служби JOINUP Катерина Резніченко.

Вона також додала, що поки туристи дійсно перебувають в аеропорту, оскільки розпал сезону і готель знайти складно. Водночас Резніченко підкреслила, що вивізний рейс з Мальорки теж, швидше за все, буде здійснено авіакомпанією Yanair не раніше завтрашнього ранку, але точного часу поки немає.

Джерело: Укрінформ

До 600 євро на людину: Названо суми, які роздають біженцям з України в найпопулярніших країнах ЄС

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:56

Українські переселенці, шукаючи притулок за кордоном, можуть розраховувати на фінансову підтримку від країни, де вони перебувають. Найбільше українських біженців знаходиться у Німеччині, Франції, Італії, Польщі та Чехії. Розміри соціальних виплат від ц...

В Україні засуджені зможуть служити в ЗСУ навіть офіцерами, але є умова: У Раді пояснили механізм

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:44

Генеральним штабом Збройних сил спільно з Міноборони та Мін’юстом було розроблено законопроєкт про можливість мобілізації засуджених. Документ передбачає обов’язкову згоду не лише самих в’язнів, а й командирів частин, де будуть створені такі окремі спе...