Довжина 92 метри: У мережі показали найбільший в світі діючий літальний апарат (фото)

Творці Airlander 10 планують здійснити свій перший політ вже влітку цього року.

Airlander 10. Фото: Hybrid Air Vehicles.

Днями британська компанія Hybrid Air Vehicles опублікувала нові знімки практично закінченого гібридного літального апарату Airlander 10. Цей апарат, довжина якого становить 92 метри, що на 18 метрів більше довжини найбільшого авіалайнера, є найбільшим літальним апаратом на сьогоднішній день. І якщо останні етапи будівництва апарату, яке ведеться в ангарі в Кардінгтоні, Великобританія, пройдуть згідно з наміченими планами, то Airlander 10 здійснить свій перший політ вже влітку цього року. Про це дивовижне "диво техніки" повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Ось деякі подробиці технічних характеристик апарату ...

Airlander 10 називають гібридним літальним апаратом через те, що в його конструкції використовуються відразу три різних принципу повітроплавання: елементи літака з нерухомим крилом, вертольота та повітряної кулі. Загальний обсяг апарату Airlander 10 складає близько 38 тисяч кубічних метрів (1 340 000 кубічних футів), в який поміщається необхідна для підйому кількість гелію. Близько половини підйомної сили в русі апарату Airlander 10 дає форма його корпусу, яка виконує роль площини крила літака, а підйомна сила, створювана гелієм, дозволяє значно скоротити витрати палива його чотирма двигунами.

Оболонка апарату складається з трьох шарів найміцніших матеріалів: вуглецевого волокна, майлара і кевлара. Апарат здатний залишатися в повітрі безперервно протягом трьох тижнів і витримувати без втрати "плавучості" появу невеликих, наприклад, кульових, отворів в оболонці. Він пересувається тихо, не робить сильного забруднення навколишнього середовища і розглядається в якості транспортного засобу, здатного досягнутий найбільш важкодоступних районів на земній кулі.

У апаратів типу Airlander 10 є маса областей застосування. Крім традиційного перевезення пасажирів і вантажів, апарат може бути використаний для ведення постійного спостереження за великими площами поверхні, виступати в якості літаючої антени, що забезпечує покриття мобільним зв'язком і доступом в Інтернет місць, де установка наземних станцій неможлива або недоцільна в силу різних причин.

"Ми не зможемо конкурувати з авіалайнерами, які здійснюють дальні перельоти через Атлантику або Тихий океан, в швидкісній доставці пасажирів з пункту А в пункт Б. Але ми можемо запропонувати досить незвичайний варіант для відпочинку і подорожей по повітрю", - розповідає Кріс Деніелс (Chris Daniels), один з керівників компанії Hybrid Air Vehicles. "Такі літальні апарати чудово підходять для огляду визначних пам'яток, завдяки низькій швидкості польоту і малій висоті, гондоли таких апаратів можуть бути забезпечені великими оглядовими вікнами, які в разі потреби можна буде навіть відкривати".

В даний час фахівці компанії Hybrid Air Vehicles проводять останні монтажні роботи і починають підготовку до першого зльоту апарату Airlander 10. До модифікацій, які були зроблені в останній момент, відносяться установка легшої і міцнішої вантажної гондоли, виготовленої з композитних матеріалів, установка чотирьох дизельних двигунів з повітряними турбінами і деякі інші незначні доповнення.

Повністю конструкція літального апарату Airlander 10 буде завершена до кінця травня цього року, а в перший політ апарат відправиться влітку. У разі успішних випробувань компанія Hybrid Air Vehicles планує з 2018 року почати виробництво таких апаратів в кількості десятка-двох на рік, кожен з яких зможе перевозити до 48 пасажирів за раз. І першими клієнтами, які планують придбання таких апаратів, стануть транспортні компанії з Близького Сходу і Азії.

Не встигнувши запустити в повітря апарат Airlander 10, керівництво компанії Hybrid Air Vehicles вже починає думати про будівництво ще більшого апарату, в гондолі якого може розміститися цілий готель з декількома номерами і всієї супутньою інфраструктурою.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...