"Дружина була проти, спалила всі документи": У мережі розповіли про загиблого на Донбасі бійця АТО

Рідні чоловіка були проти того, щоб він воював в АТО.

Фото: ФБ

У мережі розповіли про стрілка 34-го батальйону ЗСУ Геннадія Вереги, загиблого 10 січня поблизу селища Піски Донецької області. Про нього написав журналіст Михайло Ухман на "112 Украіна", повідомляють Патріоти України.

"Геннадій Петрович Вегера народився 19 травня 1980 року в Хмельницькій області, селі Курилівка. Навчався в Полтаві. В 1998-2000 роках служив в 3 полку спецназу в Криму, а потім на шість років пішов в спеціальний підрозділ воєнізованої охорони. Коли почалася війна на Донбасі , Гена пішов на фронт. Дружина була проти, спалила всі документи. Гена через друзів відновив їх і все-таки пішов на Донбас. Спочатку це був батальйон "Батьківщина", а потім 34-й батальйон 57-ъ бригади ЗСУ", - написав він.

Боєць побував у всіх гарячих точках Донбасу. Кілька разів був поранений. Він неодноразово розповідав, що війна для справжніх бійців закінчиться тільки перемогою над окупантами.

Ухман наводить слова бійця про його любов до своїх дітей.

"Особливо важко дався мені перший Новий рік і взагалі перші місяці на передовій. Не міг дзвонити додому часто, були важкі бої. Не було можливості. А в першу новорічну ніч на фронті думав, що збожеволію. Тільки далеко за північ почув голоси своїх рідних. Плакав, чесно скажу. у мене три дочки, люблю їх. Пам'ятаю, як на перше вересня молодша дочка пішла в перший клас. у мене тоді був божевільний бій. Після бою набрав дочку, вона взяла телефон, і ми разом провели півтори години на урочистій лінійці. Півтори години слухав виступ дітей. І знову плакав. Стало шкода, що я на війні, а моя дитина сама, без батька", - говорив солдат.

Найважчим для Верега була втрата друзів на війні.

"Найприкріше, коли втрачаєш своїх друзів. До всього звикаєш. Не можеш звикнути тільки до смерті побратимів... Пам'ятаю, як ми пішли ставити протитанкові міни. В одній групі "Киргиз" і "Синиця", в інший я з побратимом. Ми йшли на відстані десяти метрів один від одного. Нас розділяв пагорб. Всюди була велика трава. і хлопці не побачили заховану там міну. Нас не зачепило, пагорб захистив, просто вибуховою хвилею відкинуло назад. Однак "Киргиз" і "Синиця" загинули на місці. До цього часу ці моменти перед очима. І "Панда"... Три кульових в шию. Хребет перебитий. Він загинув недалеко від мене. Юрка, позивний "Малюк"... "Птах", снайпер потрапив в голову", - наводить журналіст слова загиблого.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...