ДТП у Харкові: Суд прийняв рішення щодо Зацевої і Дронова

Суд призначив по 10 років в’язниці водіям Олені Зайцевій і Геннадію Дронову за смертельне ДТП у Харкові. Відповідний вирок у понеділок оголосив Київський районний суд Харкова, повідомляють Патріоти України.

Таким чином, водіям призначили максимальне покарання, про яке просило обвинувачення. Обидвом також призначили додаткове покарання – позбавлення прав на керування на 3 роки. Також суд задовольнив усі цивільні позови постраждалих про грошові компенсації.

Суддя Віктор Попрас вирішив, що участь Зайцевої і Дронова у ДТП була рівною, дії обох призвели до зіткнення і його наслідків. Винуватість обох визнали доведеною. Те, що Дронов її не визнав, суддя розцінив як спробу уникнути відповідальності.

У вироку йдеться, що під час досудового та судового розслідування не було встановлено фактів, які б свідчили про те, що Зайцева під час ДТП перебувала у стані сп'яніння.

Таким чином, у справі не знайшли обставин, які обтяжували б провину студентки. Пом'якшувальними обставинами слідство і суд вважають каяття Зайцевої та її готовність відшкодовувати збитки.

Однак, попри це дівчині все одно призначили максимальне покарання. Обвинувачені мають 30 днів на оскарження вироку. Поки він не набуде чинності, водіїв залишають під арештом. Прокурори після засідання заявили, що вирок суду законний, обєктивний та справедливий.

Дронов повідомив журналістам, що не вважає рішення об'єктивним і буде його оскаржувати. Зайцева не була присутня під час оголошення вироку. Під час засідання дівчині стало зле, її вивели із зали суду.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...