Духовне паломництво: Всесвітньовідомий художник розписує церкву на Київщині (відео)

Меценат з Польщі, греко-католик Богдан Батрух переконав відомого українського художника розписати церкву, яку споруджує.

Покровська церква, Липівка

Європа потребує культури візантійського початку, а Україна її безпосередній спадкоємець та подовжувач, переконаний благодійник. Стіни та крівля Покровської церкви вже зведені. До речі, більшість храмів в Україні присвячені саме Покрові, бо свято заступництва Богородиці вітчизняне козацтво обрало своїм визначним днем, зазначають Патріоти України.

Польський українець, що став відомим бізнесменом, переконав іншого українця зі світовим ім'ям зробити свій внесок – розписати сакральну новобудову на Київщині. Пейзажист добре відомий по світовим каталогам сучасного мистецтва Анатолій Криволап спочатку відмовився від нетипового для себе малярства. Однак поміркувавши погодився. Погодився виконати величезну роботу безкоштовно, бо не все можна виміряти грошима. За рік-півтора новий красень-храм у Липівці може стати окрасою всієї України.


Дуже злякався? Легіонер "Шахтаря" хоче залишити Україну після обстрілів Києва

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:58

Венесуельський нападник донецького "Шахтаря" Кевін Келсі хоче залишити український клуб, повідомляє Telegram-канал "Футбол з вертольота". За інформацією джерела, бажанням 19-річного футболіста залишити клуб є страх війни у країні, передають Патріоти Ук...

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...