"Дешева провокація окупантів": Священик УПЦ МП про плани Росії звести "свій" храм на місці ханської мечеті у Криму

Після невдалої спроби розв'язати повноцінну релігійну війну в неокупованій частині України, Гундяєв відчайдушно намагається остаточно стравити мусульман з християнами у Криму, вважає ієрей Лука Радванський

Мечеть у Криму. Фото: "Іслам"

У Феодосії на історичному місці, де була розташована ханська мечеть Хан-Джамі, російські окупанти планують побудувати храм РПЦ. Про це на своїй сторінці у Facebook написав муфтій Духовного управління мусульман України "Умма" Саїд Ісмагілов, повідомляють Патріоти України.

"Навіщо саме на цьому місці РПЦ потрібно побудувати церкву, достеменно не відомо. Але якщо це відбудеться, то будуть поховані всі надії на відродження цієї історичної та культурної пам'ятки Криму. Буде розірвана духовна спадкоємність", - написав він.

"Будівництво ще не ведеться, як невірно було подано у статті, але наміри мають серйозні. Стурбовані мусульмани просять оприлюднити ці наміри, адже ми в Україні можем про це говорити, а в окупованому Криму люди бояться. Я вірю, що мусульманам та християнам в Україні не потрібні конфлікти, ми жили у мирі, та будемо жити у мирі, братстві та взаємоповазі", - додав муфтій.

Священик УПЦ МП Лука Радванський пркооментував дану інформацію спеціально для нашого сайту. "РПЦ втрачає останні форпости в нашій державі. Наші співвітчизники не хочуть жити у жебрацтві, рабстві "царю з патріархом". Тому єдиний шанс зняти питання про об'єднання церков - це розв'язання війни на релігійному підгрунті.

Ми бачимо ці спроби РПЦ останні 25 років. Після невдалої останньої спроби розв'язати релігійну війну в неокупованій частині України товариш Гундяєв відчайдушно намагається стравити мусульман з християнами у Криму. Підготовка ведеться там вже 2 роки - провокування конфліктів з кримськими татарами, Меджлісом і т.п. З Божої ласки розв'язати повноцінну релігійну війну там - РПЦ не вдалося. Тепер РПЦ зазіхнуло не лише на територію, а й на душі людей.

Епопея з храмом на місці мечеті - чергова дешева провокація РПЦ, щоб зіткнути лобами людей. Бо Росія прекрасно розуміє, що їй доведеться "відмовитись від планів на Донбас". А Крим повернути Україні набагато важче, тим більш якщо Росії все ж таки вдасться розв'язати там повноцінну релігійну війну", - зазначив ієрей Лука.

У липні Україну накриють зливи та град: Синоптикиня дала довгостроковий прогноз і попередила про "сюрпризи"

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:47

Наприкінці квітня в Україні буде похолодання, можуть навіть вдарити заморозки вночі, а на початку червня пройдуть сильні дощі зі шквалами. Однак, за прогнозами погоди від наших фахівців, літо в Україні буде на 1-2 градуси теплішим за норму, і вже в дру...

От де дешевше жити! Держстат опублікував рейтинг українських регіонів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:22

Індекси споживчих цін на різні товари, включно з продуктами харчування, за перші три місяці2024 року продемонстрували підвищення в усіх регіонах, за винятком Сумської області, порівняно з аналогічним періодом попереднього року. Найбільш значний приріст...