Дуже бідкаємось, чекаємо, коли буде наша єдина Україна , - луганчани розповідають про реалії, в яких виживають (відео)

Місцеві критикують "ЛНР" у чергах на пунктах переходу.

Скрін відео

На пропускному пішому пункті у Станиці Луганській довжелезні черги по обидва боки. Одні йдуть в окупований Луганськ, інші навпаки - звідти. Людям доводиться стояти по кілька годин. Для них тут розмістили пункт обігріву. Всі йдуть у своїх справах, але більшість по продукти. Про це йдеться в сюжеті ТСН, інформують Патріоти України.

"Сало українське, молока, якщо буде, маргарин, масло – все, що дешевше. Подивіться, які там ціни скажені. Втричі дорожче. Пенсія 2400 рублів, а ціни у рази три–чотири дорожчі. Гривні я там не бачила", - розповідає одна з місцевих жінок.

"Дуже бідкаємось, чекаємо, коли буде наша єдина Україна, це моє велике бажання. Сина вбили, ополченці прокляті, просто їм не сподобався. Боїмося розказувати, бо прийдуть, тут отак шепочемося", - розповідає інша жінка.

На зупинці в рядочок автобуси, повезли тих, хто повертається в Луганськ. Останні дні наплив людей значно зріс. Прикордонники кажуть, через закриття пункту перетину в Зайцевому. Перевіряють кожну людину, окрім сумок та документів, ще й за спеціальною електронною базою.

За три місяці затримали зо 20 підозрілих людей, яких далі передали спецслужбам. За два роки війни дехто так нічого і не зрозумів. Проте одна з мешканок Віра переконує, багато людей із того боку таки отямились.

"Хочемо об'єднання, щоб була Україна. Цього хочуть багато в Луганську. Просто бояться говорити, а я не боюсь. Те що було – все знищили, всі мрії, всі майбутнє. У Луганську багато хто шкодує, навіть ті, хто підтримував це все", - каже Віра.

Її донька, вчителька української мови втратила роботу, а вона врятувала бізнес, лише перевівши все на територію, підконтрольну Україні. Описати наскільки змінилось життя там словами не можуть, проте кажуть, Луганськ уже зовсім інший . "Те що зараз і те, що було, як кажуть у Одесі, дві великі різниці", - додає Віра.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...