Дуже смачно! Секрети української кухні: Класичний рецепт капусняка з рисом

Сучасна кулінарія складається з простих і швидких рецептів. Особливо цінуються страви національної кухні. Ми пропонуємо приготувати українську першу страву - капусняк, основу якого складає квашена капуста. Не всім подобається специфічний аромат квашеної капусти, але якщо приготувати страву правильно, смак буде просто приголомшливим, повідомляють Патріоти України.

Рецептів капустняка досить багато, в якості основи виступає квашена капуста, яку використовують разом з розсолом або промивають, щоб капусняк не був надмірно кислим. Допускається використання свіжої капусти в співвідношенні 50:50 з квашеної. Якщо мається на увазі не пісний капусняк, то можна використовувати також практично будь-яке м'ясо, сало, шкварки або рибу. Крім капусти і м'ясного інгредієнта, в капусняк додають картоплю, гриби, крупи: рис, гречка, пшоно, перловка. А ось спецій в капусняк багато не кладуть, щоб не зіпсувати смак.

Сьогодні ми пропонуємо приготувати класичний капусняк з рисом. Оскільки страва не пісна, в неї цілком можна додати куряче м'ясо.

Інгредієнти:

  • куряче м'ясо (філе, стегна) - 400 г;
  • картопля - 5 шт.;
  • рис - ½ склянки;
  • квашена капуста - 300 г;
  • цибуля ріпчаста, морква - по 1 шт.;
  • рослинне масло, томатна паста - по 3 ст.л.;
  • зелень кропу;
  • перець чорний мелений;
  • сіль.

Приготування:

  1. Відварити курку до повної готовності, вийняти з бульйону.
  2. Нарізати картоплю кубиками, покласти в бульйон, варити 10 хвилин.
  3. Додати ретельно промитий рис. Варити 15 хвилин.
  4. Натерти на тертці моркву, а цибулю посікти ножем. Спасерувати овочі на рослинному маслі.
  5. Додати в бульйон квашену капусту, пасеровані овочі. Варити 3 хвилини.
  6. Додати подрібнену, очищену від кісток курку і томатну пасту. Проварити 3 хвилини.
  7. Всипати рубану зелень кропу, сіль і перець.
  8. Вимкнути вогонь, накрити кришкою, дати настоятися.
Джерело: lady.tochka.net

З архіву ПУ. Господиням на замітку: Голодна кутя і не тільки - що треба готувати на Водохресний Святвечір

субота, 18 січень 2020, 5:45

Увечері 18 січня українці святкують другий Святвечір, "Голодну кутю" або Водохресний Святвечір. У цей день прийнято постити, тому святкова вечеря повинна складатися з пісних страв непарної кількості. Головною прикрасою столу є пісна кутя, яку в народі ...

Резонанс тижня. "Допомагала хворим і обожнювала племінницю": Якою була загибла українська стюардеса

субота, 18 січень 2020, 1:00

Вчителька Ірина Карюхіна розповіла про загиблу Катю Статник та її сім'ю. Вранці, 8 січня, неподалік від Тегерана розбився літак Boeing-737 української авіакомпанії МАУ. Всі 176 осіб, які перебували на його борту, загинули. Більшість пасажирів - іранськ...