Дуже "тепло" і "холодно": Стало відомо, до яких країн українці ставляться найкраще та найгірше (інфографіка)

50% українців відчувають "тепле" або "дуже тепле" ставлення до Польщі, тоді як 52% - "холодне" або "дуже холодне" ставлення до Росії. Про це свідчить дослідження Соціологічної групи "Рейтинг", яке проводилося на замовлення Міжнародного республіканського інституту (IRI), повідомляють Патріоти України.

Найтепліше ставлення опитані громадяни України відчувають до Польщі (50%), Європейського Союзу в цілому (49%) та Білорусі (47%). Відсоток опитаних українців, які ставляться до цих країн (та об’єднання) "холодно" або "дуже холодно" відносно невеликий: Польща (5%), ЄС (8%), Білорусь (6%).

Лідером антипатій Українців є Росія. 20% опитаних ставляться до РФ "дуже тепло" або "тепло", тоді як 52% - "холодно" або "дуже холодно". До Румунії "дуже тепле" або "тепле" ставлення відчувають 21% опитаних, "холодне" або "дуже холодне" - 12%.

До Угорщини "дуже тепле" або "тепле" ставлення відчувають 23% опитаних, "холодне" або "дуже холодне" - 17%. Разом з тим Румунія є лідером серед країн, до яких українці ставляться нейтрально (62%).

Опитування проводилося по всій Україні (крім окупованих територій Криму і Донбасу) з 29 вересня по 14 жовтня 2018 р. Всього було опитано 2400 жителів України віком 18 років і старше, які мають право голосувати. Вибірка є репрезентативною за статтю, віком, регіоном і розміром населеного пункту. Допустима похибка не перевищує 2,0%. Коефіцієнт досяжності респондентів – 61,8%.

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...

В Ірані репера Томаджу Салехі, який підтримує Україну, засудили до смертної кари

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:40

Влада Ірану, яка раніше засудила до смертної кари українського ведучого, винесла смертний вирок реперу Томаджу Салехі. Покарання виконавець отримав через участь в антиурядових протестах 2022-2023 років. Як пише Reuters, репера визнали винним у "поширен...