Два села на Одещині прикордонники "відрізали" від України, люди сидять без хліба і медичної допомоги

​У зв'язку з перекриттям транспортної артерії, що з'єднує два села з рештою України, серед місцевих жителів зростає невдоволення.

Ілюстрація:http://www.unn.com.ua/

У складній ситуації опинилися жителі Новоолександрівки і Нових Буторів Великомихайлівського району на Одещині. У ході проведення демаркаційних робіт на кордоні з Придністров'ям прикордонники перекрили єдину дорогу, що зв'язує села з іншою Україною. Про це пише Думская, інформують Патріоти України.

Новоолександрівка і Нові Бутори розташовані всередині невеликого виступу, що врізається в територію невизнаної Придністровської Молдавської Республіки. Автомобільне сполучення з областю раніше здійснювалося за допомогою дороги, 900 метрів якої проходять через територію Придністров'я.

17 травня в сільські ради цих двох населених пунктів прийшли повідомлення від Держприкордонслужби про те, що у зв'язку з проведенням демаркації кордону ця ділянка буде закрита для перетину людьми та авто. Існують об'їзні дороги по полю, проте вони у жахливому стані.

До того ж, використання їх у прикордонній зоні заборонено."Вчора, 18 травня, о 20:00 прикордонники здійснили обіцяне, давши нам менше двох діб, фактично поставили перед фактом, — каже Людмила Чебан, голова сільради Новоолександрівки. – Таким чином, з учорашнього вечора ми відрізані від України. Ми не можемо залишити свої населені пункти, постачання хліба та інших продуктів не здійснюються, швидка допомога до нас приїхати не може".

У зв'язку з перекриттям транспортної артерії, що з'єднує два села з рештою України, серед місцевих жителів зростає невдоволення. У сільрадах визнають, що зможуть тримати ситуацію під контролем максимум три дні.

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...

Суд виніс вирок тренеру з Харківщини за згвалтування 11-річного хлопця: Шокуючі подробиці справи

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:44

15 квітня Городоцький районний суд Львівської області виніс вирок керівнику громадської організації “Десантно-спортивний навчально-тренувальний центр” у Чугуєві. Чоловіка визнали винним у розбещенні, сексуальному насильстві та зґвалтуванні 11-річного х...