Два свята завжди краще, ніж одне: Зареєстрована петиція Президенту про святкування Різдва 25 грудня

У петиції наголошується, що встановлення 25 грудня вихідним днем не повинно скасовувати Різдва Христового як державного свята і вихідного дня в Україні 7 січня.

Святкування Різдва. Ілюстрація:ipress.ua

На сайті Президента України Петра Порошенка зареєстрована петиція про встановлення вихідного дня 25 грудня в честь Різдва Христового. Петицію зареєстровано 28 грудня 2015 року. Її автором є Андрій Дудченко, повідомляють Патріоти України.

Згідно з текстом петиції, це дасть можливість частині християн України (католикам і протестантам), а також гостям України з інших країн світу, гідно відсвяткувати цей день, представляючи власні традиції.

Також, на думку автора, це дозволить православним, греко-католикам і протестантам України, не відкидаючи власних традицій, почати богослужебне і культурне вшанування Різдва Христового разом з християнами власних конфесій, які дотримуються нового стилю.

У той же час в петиції наголошується, що це рішення не повинно скасовувати Різдва Христового як державного свята і вихідного дня 7 січня. У петиції пропонується зробити 25 грудня вихідним днем.

Ухилянтів повернуть назад? Литва може відмовити в наданні посвідки на проживання чоловікам з України

середа, 8 травень 2024, 10:50

Литва може відмовити в наданні посвідки на проживання чоловікам з України. Зокрема, якщо Київ доведе, що вони відхиляються від військової служби. Про це заявила прем'єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте. "Ми не будемо організовувати депортацію або шукати ...

Це варто знати! Що треба нести на цвинтар у поминальні дні і чи можна брати їжу і алкоголь

середа, 8 травень 2024, 10:45

Через тиждень після найбільшого християнського свята Великодня починаються поминальні дні. Уцей час віряни відвідують своїх померлих близьких на кладовищі та вшановують їх. Однак не всі знають, з чим саме потрібно приходити на цвинтар. Тому священник П...