Дві причини, за якими Донбас буде Придністров'ям, - у США дали прогноз

Швидкого повернення Донбасу під суверенітет України не буде, окупована територія України просто стане новою нічийною землею в Європі.

Окупований Донбас стане новим Придністров'ям. Ілюстрація:uapress.info

Окупована частина Донбасу стане невизнаною територією типу Придністров'я, а Мінські угоди виконані не будуть. Такий прогноз дав в інтерв'ю Апострофу американський політолог Едвард Уокер, зазначають Патріоти України.

"Мінські угоди просто неможливо виконати повною мірою. Як з боку Росії, так і України. Для цього є, як мінімум, дві причини, які криються безпосередньо в пунктах" Мінська-2 ".

По-перше, я не думаю, що офіційний Київ піде на вимогу Москви прийняти поправки до Конституції, погодивши їх з сепаратистами.

Тому що в цьому випадку так звані ДНР і ЛНР отримають право вето на важливі загальнодержавні ініціативи, в тому числі зовнішньополітичний курс країни. Українська влада ніколи не піде на це ", - вважає він.

"По-друге, Росія і підконтрольні їй самопроголошені "республіки" ніколи не погодяться віддати Україні повний і беззастережний контроль над українсько-російським кордоном", - вважає Уокер.

"Навіть після маловірогідного проведення виборів у цих регіонах, сепаратисти будуть наполягати на своєму особистому контролі над кордоном. А це створить тільки видимість контролю.

Швидкого повернення Донбасу під суверенітет України не буде, а з урахуванням того, що даний регіон не хоче приймати до себе і Росія, схід України стане чимось на зразок Придністров'я, новою нічийною землею в Європі ", - додав американський експерт.

"Є чіткі правила, вони дещо змінилися": В Міноборони заявили, що не всі держслужбовці матимуть бронювання

п’ятниця, 3 травень 2024, 19:54

Державні службовці, які є військовозобов’язаними і не мають бронювання, підлягають мобілізації на загальних підставах. Про це сказав речник Міноборони Дмитро Лазуткін в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. "Йдеться про те, що ці люди також н...

Можна загадувати бажання: На Великдень у небі над Землею пройде найінтенсивніший зорепад століття

п’ятниця, 3 травень 2024, 18:56

Якщо ви коли-небудь хотіли спостерігати, як уламки комети Галлея перетинають верхні шари атмосфери Землі, цей тиждень - ваш шанс.Метеорний дощ (зорепад) Ета-Аквариди буде найбільш насиченим до 10 травня, а пік шоу припаде на передсвітанковий час 5 трав...