"ДиНиРи" холодильники ні до чого: Донецький Nord перебрався до Китаю

Завод переїхав на майданчик багатопрофільної корпорації з випуску побутової техніки Midea.

NORD переніс своє виробництво в Китай. Ілюстрація:InfoResist

Виробник холодильників і морозильників NORD, що припинив випуск на потужностях Донецького заводу, переніс своє виробництво в Китай. Про це повідомляється на сайті ПАТ "Норд", передають Патріоти України.

У повідомленні говориться, що завод переїхав на майданчик багатопрофільної корпорації з випуску побутової техніки Midea.

У повідомленні наголошується, що NORD більше 50 років випускався на потужностях Донецького заводу холодильників.

Згідно з інформацією "Норду", компанія Midea, заснована в 1968 році, є одним з найбільших виробників і експортерів побутової техніки в Китаї. Сьогодні група Midea налічує 130 тисяч співробітників, в тому числі фахівців іноземних виробничих компаній.

У 2013 році обсяг продажів компанії Midea досяг 18,7 млрд. доларів, обсяг експорту - 7,2 млрд. доларів.

ЯК відомо, ПАТ "Норд" провело перереєстрацію в Краматорську (Донецька область). Компанія оголосила про повну консервації своїх потужностей в Донецьку з 1 серпня 2016 року. До цього, з моменту втрати українською владою контролю над Донецьком, завод періодично намагався вести діяльність.

Наглядову раду ПАТ "Норд" очолює Андрій Ландик, якому належить близько 19,7% акцій компанії, ще близько 80% належало його батькові, президенту "Норду" Валентину Ландику. Однак у вересні минулого року стало відомо, що Валентин Ландик продав свій пакет російському партнеру "Норду" - ТОВ "Діорит-Техніс" (Каменськ-Шахтинський, Ростовська область), який є ексклюзивним офіційним дистриб'ютором техніки NORD в Росії.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...