"ДиНиРи" холодильники ні до чого: Донецький Nord перебрався до Китаю

Завод переїхав на майданчик багатопрофільної корпорації з випуску побутової техніки Midea.

NORD переніс своє виробництво в Китай. Ілюстрація:InfoResist

Виробник холодильників і морозильників NORD, що припинив випуск на потужностях Донецького заводу, переніс своє виробництво в Китай. Про це повідомляється на сайті ПАТ "Норд", передають Патріоти України.

У повідомленні говориться, що завод переїхав на майданчик багатопрофільної корпорації з випуску побутової техніки Midea.

У повідомленні наголошується, що NORD більше 50 років випускався на потужностях Донецького заводу холодильників.

Згідно з інформацією "Норду", компанія Midea, заснована в 1968 році, є одним з найбільших виробників і експортерів побутової техніки в Китаї. Сьогодні група Midea налічує 130 тисяч співробітників, в тому числі фахівців іноземних виробничих компаній.

У 2013 році обсяг продажів компанії Midea досяг 18,7 млрд. доларів, обсяг експорту - 7,2 млрд. доларів.

ЯК відомо, ПАТ "Норд" провело перереєстрацію в Краматорську (Донецька область). Компанія оголосила про повну консервації своїх потужностей в Донецьку з 1 серпня 2016 року. До цього, з моменту втрати українською владою контролю над Донецьком, завод періодично намагався вести діяльність.

Наглядову раду ПАТ "Норд" очолює Андрій Ландик, якому належить близько 19,7% акцій компанії, ще близько 80% належало його батькові, президенту "Норду" Валентину Ландику. Однак у вересні минулого року стало відомо, що Валентин Ландик продав свій пакет російському партнеру "Норду" - ТОВ "Діорит-Техніс" (Каменськ-Шахтинський, Ростовська область), який є ексклюзивним офіційним дистриб'ютором техніки NORD в Росії.

Не зважаючи на астрономічний штраф: Голлівудська актриса родом з України відмовилася грати росіянку в серіалі Netflix. Студія не зглянулась на мотивацію дівчини (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 2:35

Голлівудська акторка родом з України Іванна Сахно розірвала контракт зі стримінговою платформою Netflix, бо не захотіла в новій кінороботі грати росіянку. В інтерв'ю для ТСН вона розповіла, що тепер їй потрібно виплатити компенсацію. За її словами, їй ...

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...