"Дитина від болю гудзики від футболки з'їла": У Хмельницьому хлопчик із серйозним опіком 5 (!!!) годин чекав лікаря (фото)

На інцидент вже відреагували в місцевому управлінні охорони здоров'я.

Ілюстрація: antikor.com.ua

У дитячій лікарні Хмельницького хлопчикові довелося п'ять годин терпіти сильний біль в очікуванні лікаря, повідомляють Патріоти України з посиланням на ТСН.

За словами мами 7-річного Діми Людмили, вони потрапили в лікарню в четвер, 18 січня, зі струсом мозку. Як заявив батько дитини Валентин, їх син випадково впав на перерві і отримав травму голови.

Батьки привезли Діму в Хмельницьку міську дитячу лікарню, де його обстежили і поклали разом з мамою в стаціонар травматологічного відділення. Людмила уточнила, що ввечері Дімі стало вже набагато краще, проте близько третьої ночі він прокинувся від болю.

"Йому дали знеболююче, бо було незрозуміло, що саме болить, або голова, або щось інше. О п'ятій ранку він уже просто кричав криком. Очі були опухлі. Як мама, я просто не могла дивитися на цей біль", - сказала жінка.

Як з'ясувалося, Діма отримав запалення очей через кварцову лампу, ультрафіолетовим випромінюванням якої в лікарнях зазвичай знезаражують приміщення. Одна така лампа висіла прямо над ліжком, де лежав хлопчик.

За технікою безпеки при кварцування приміщення потрібно надягати захисні окуляри або взагалі виходити. Кварцування зазвичай триває близько 30 хвилин. У випадку ж з Дімою лампа була включена більше години. Він в цей час не спав. Мама лежала на ліжку поряд з сином, але дрімала і, ймовірно, тому не отримала пошкоджень.

Виявилося, що лампу включила в якості нічника інша жінка, яка разом з онукою перебувала в цій палаті вже більше тижня, про призначення лампи вона не знала.

"З п'яти до десяти годин ми чекали лікаря-окуліста. Тільки через п'ять годин прийшов лікар. Увесь цей час Дімі, крім анальгіну з димедролом, більше нічого не давали. А це практично не допомагало йому. Черговий лікар говорив мені о п'ятій ранку, що зараз окуліст прийде. Уже шість годин, лікаря немає. Уже о сьомій годині я не витримала і просто сказала: "Сідайте поруч з моєю дитиною і дивіться. Я вже не можу дивитися, як дитина від болю гудзики від футболки з'їла. Він просто кричав криком, там чув, мабуть, весь поверх", - розповіла жінка.

За словами Людмили, черговий лікар зміг зв'язатися з окулістом тільки близько пів на дев'яту ранку. Однак лікар, якому пояснили ситуацію, прийшов до них тільки в десять.

"І мене це найбільше обурило. Нехай там ці умови - страшні ліжка, лампа. Але чому допомога не прийшла вчасно до дитини? Я не знала, в якому він стані. Може, він просто в той момент втрачав зір?" - додала Людмила.

У підсумку, ситуація вирішилася благополучно. Зір хлопчик не пошкодив. Окуліст прописав йому краплі, які медсестра капала йому в очі кожні 2 години. Однак біль він відчував ще добу.

Відзначається, що на інцидент відреагували в місцевому управлінні охорони здоров'я. "Вийшов наказ про початок службового розслідування. Однозначно вина і завідувача відділенням, і персоналу відділення", - заявив начальник управління охорони здоров'я Хмельницької міської ради Борис Ткач.

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...