"Дива" історії: У Швеції присвятили цілий музей невеликому українському селу

На території, де нині розташоване село, раніше були поселення шведів.

Швеція. Музей, присвячений українському селу. Фото: wp.svenskbyborna.seУ шведському місті Руму, що на острові Готланд, розташований музей історії поселення шведів на Херсонщині в період 1782-1929 років, повідомляють Патріоти України.

Історія цього села почалася в 1782 році, коли херсонські степи були заселені першими шведськими переселенцями з острова Даго. Так, у 1782 році було засновано поселення Альт-Шведендорф (після - Старошведське, Вербівка).

Якийсь час потому на цій же території з'явилося багато інших національних поселень, що об'єдналися в першій половині XX століття в одне село, яке отримало назву Зміївка.

Експозиція розповідає про долі жителів села в наступні десятиліття.

Нагадаємо, письменниця Галина Пагутяк вважає, що місцем останньої битви за Україну стане не Донбас і не Крим, а українське село.

ДТП за участі голови райдержадміністраці в Броварах: У поліції розповіли подробиці (фото, відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:44

Голова райдержадміністрації Броварів Володимир Майбоженко влаштував ДТП на пішохідному переході під Києвом. Попередньо відомо, що посадовець районної військової адміністрації не зупинився на забороняючий сигнал світлофору та скоїв наїзд на пішоходів. ...

Молитовний сніданок в Ужгороді завершився скандалом

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:17

26 квітня в Ужгороді відбувся молитовний сніданок з представниками різних релігійних конфесій, органів державної влади, військовим та громадськими діячами. Не оминули організатори заходу і представників Московської церкви. Це й стало причиною скандалу,...