Джамала: "Я дуже хотіла би виступати в Криму, але навіть поїхати туди не можу"

Українська співачка заявила, що найголовніше зараз для неї і для всіх, щоб в Україні були мир і спокій.

Джамала - переможниця Євробачення-2016. Фото: beta.jastrzabpost.pl.

Українська співачка, переможниця "Євробачення-2016" Джамала хотіла би виступити з концертами в Криму, однак не має можливості навіть відвідати рідних на анексованому Росією півострові. Про це вона заявила у середу, 10 травня, на прес-конференції в Києві, передають Патріоти України з посиланням на DW.com.

"Я дуже хочу виступати в Криму, але, на жаль, зараз я не можу навіть просто поїхати туди і побачити свого дідуся, який дуже хворий. А про виступ я вже мовчу", - зазначила Джамала.

Водночас вона не захотіла коментувати виступи в Криму російської співачки Юлії Самойлової, яка не може взяти участь у "Євробаченні" в Києві через заборону в'їзду Службою безпеки України.

"З приводу того, хто там дає концерти, - мені все одно. Мені головне, щоб у нас, у нашій країні були мир і спокій", - пояснила Джамала.

Стосовно ситуації, яка склалася навколо відсутності співачки на червоній доріжці під час відкриття конкурсу, то, за словами Джамали, ця церемонія їй сподобалася минулого року в Стокгольмі, коли учасників на доріжці вітав переможець "Євробачення-2015" Монс Зелмерлев. Вона вважала, що це було б доречно і у Києві.

Утім, як уточнив продюсер співачки Ігор Тарнопольський, регламент Європейської мовної спілки (EBU) передбачає присутність під час церемонії відкриття ведучого та учасників цьогорічного конкурсу, а тому команда співачки у цій темі "поставила крапку".

Особлива небезпека? Вчені пояснили, як пестициди можуть впливати на розвиток хвороби Паркінсона

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:50

Науковці змогли пояснити, як саме довготривалий вплив пестицидів може збільшувати ризик виникнення хвороби Паркінсона, передають Патріоти України. У новому дослідженні, яке опублікували в науковому журналі Nature, вчені з Каліфорнії (США) намагалися з’...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...