Дзвінкий ляпас окупантам: Чубаров розповів, як провалилися плани окупаційної влади зі святом Хидирлез у Криму

Насправді анонсованих проросійською владою "40-50 тисяч" учасників на святі кримських татар виявилося мізерно мало.

Святкування Хидирлез у Криму провалилося. Ілюстрація:ua.krymr.com

В окупованому Криму проведення національного свята кримських татар Хидирлез, організоване проросійською владою, не вдалося. Про це розповів глава Меджлісу Рефат Чубаров на своїй сторінці в Facebook, інформують Патріоти України.

За словами глави Меджлісу, насправді анонсованих проросійською владою "40-50 тисяч" учасників на святі Хидирлез виявилося мізерно мало.

"Спецоперация "ликование", закамуфлированная российскими оккупантами под видом проведения крымскотатарского национального праздника Хыдырлез, провалилась с грохотом", - написав Чубаров.

В цей же час російські ЗМІ розпіарили Хидирлез, який відвідала начебто "небувала кількість учасників".

Чубаров також повідомив, що його джерела з Криму акцентують на тому, що в поточному році серед бюджетників, зігнаних владою, помітно виділялися особистості, дуже далекі від приналежності до кримськотатарського народу.

"А если добавить, что этих любителей дармового угощения еще и бесплатно подвезли к месту угощения, мы можем получить полное представление о "празднике", устроенном оккупантами на фоне массовых репрессий и произвола, творимого ими в Крыму против крымскотатарского народа", - додав глава Меджлісу .

Як відомо, Хидирлез - національне свято кримських татар, яке сягає корінням у часи язичництва. Відзначається як день, в який пророки Хідр та Ільяс зустрілися на землі. В обрядах також простежуються риси стародавньої землеробської традиції.

У тюркських народів цей день вважався одним з найбільших свят у році, святкування якого в XIX столітті тривало три дні.

В Україні працівників зможуть звільняти за неповідомлення про родичів, які лишилися на тимчасово окупованій території

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:58

У роботодавців з’явиться нова підстава для звільнення працівників - неповідомлення працівниками роботодавцю інформації щодо наявних у них зв’язків з фізичними особами, які знаходяться на тимчасово окупованій території України, передають Патріоти Україн...

Це ще не кінець! Кліматологиня попередила українців про нові бурі з пилом із Сахари

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:45

Пил із Сахари, що долітає до України, рідкісне явище, але воно підпорядковується атмосферній циркуляції. Влітку українцям варто очікувати його повернення. Про це в ефірі телемарафону заявила кліматологиня, фахівчиня в галузі зміни клімату та довгострок...