Експеримент сподобався: Українське село, яке вклало всі гроші громади в криптовалюту, отримало дивіденди

Майже єдиний, хто в селі ставиться до віртуальних грошей скептично - це тракторист та депутат Вадим.

Селяни вклали гроші в криптовалюту і не прогадали. Ілюстрація: соцмережі.

Перші прибутки від інвестиції у віртуальні гроші нині рахують у селі Єлизаветівка, на Дніпропетровщині. Навесні ЗМІ розповідали про цей експеримент: зі згоди громади сільський голова закупив криптовалюту і поклав її на рахунки селян. Що таке біткоїни, кардани та ефіріуми відтепер у Єлизаветівці знає кожен пенсіонер. Бо під новорічну ялинку селяни отримали реальні українські гроші, які вдалося заробити на криптовалюті, зазначають Патріоти України.

Своїх поросят пані Любов тепер називає криптиками. Згадує, що навесні, коли електронні кошти стали головною темою для обговорень на городах та в хлівах, розпитала дітей. Разом розбиралися, що ж воно таке.

У травні минулого року експеримент із віртуальними грошима запровадив сільський голова Єлизаветівки, аби заробити для громади. Вклав своїх 13 тисяч гривень, відслідковував курси на міжнародній криптобіржі. За місяць свої гроші потроїв. Забрав свою частку, а зароблене розділив між селянами. Ті довірили йому використовувати для фінансових операцій гроші громади.

За півроку на рахунки накапало близько 200 тисяч гривень. Відсотки роздали людям. Кожен отримав на руки по 100 грн. Чи не головним консультантом у селі став Богдан. Хлопець стежить за курсами криптовалют на біржі, а відтак – намагається пояснити тонкощі людям старшого покоління. Розповідає, що односельці навіть нове слово довго запам’ятовували, але згодом почали навіть самостійно рахувати прибутки від придбаної криптовалюти.

Федір Нікіфорович порівнює ринок віртуальних грошей із акціями на нерухомість чи зернові. Впевнений, хоч цього року і видали лише по 100 грн, але далі буде більше. «Криптовалюта – це добре. Наші внуки грають. Живі кошти», - каже мешканець с. Єлизаветівка.

Цьогоріч отримані гроші селяни витратили хто куди. Хтось вклав у бюджет на святковий стіл, хтось – переказав на ремонт місцевої дороги, яку люди приводять до ладу власним коштом. Майже єдиний, хто в селі ставиться до віртуальних грошей скептично - це тракторист та депутат Вадим.

«Трактор - ось це справжня криптовалюта! Ось це куплено за гроші сільської ради. Чекали 3 роки. Ось це справжня криптовалюта, ось це життя села», - каже тракторист. У сільраді ж експеримент із криптовалютою закінчувати не збираються і вже під кінець 2019 року планують заробити і видати людям аж по 2 тисячі гривень.

Джерело: ТСН.ua

На Київщині 5 підлітків "запросили в гості" та зґвалтували малолітню дівчинку

субота, 20 квітень 2024, 18:15

У Київській області судили 5 підлітків через групове зґвалтування малолітньої дівчини. Серед підозрюваних - дорослий хлопець, студентка 1 курсу училища, яка має на утриманні дитину, учень 9 класу та дві учениці 8 і 9 класів. Про це йдеться у вироку Вас...

"Це сигнал, що надурили": Військовий-нардеп розніс позицію влади щодо демобілізації в Україні

субота, 20 квітень 2024, 17:30

Відсутність закону про демобілізацію демотивує українських військовослужбовців. Якщо влада встановить бодай якісь, але чіткі терміни для демобілізації, то це навпаки спрацює в плюс та додасть бойової наснаги Збройним силам України. Про це телеканалу "Е...