Епідемія грипу в Україні: Скільки грошей з бюджету він "проковтне"?

Грип упевнено долає епідеміологічні пороги. Пік обіцяють на лютий.

В Україні епідемія грипу. Фото https://www.google.com.ua

Міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі кілька днів тому оголосив – в Україні епідемія грипу. У Рівненській області найвищий рівень захворювання, в Харківській – найнижчий. Повідомляють Патріоти України, посилаючись на Главред.

Із вересня минулого і по січень цього року за даними Міністерства охорони здоров'я, грипом перехворіли понад 3 млн людей. Хвороба забрала 129-х... У дитсадках і школах багатьох міст ввели карантин ще задовго до офіційного оголошення про епідемію. Та, ситуацію це не рятує. Епідемпоріг уже перевищений у 18 областях. У 11 з них – на 50%. У скільки обійдеться епідемія грипу в Україні.

Таміфлю – 2 443 упаковок, реленці – 27 645 упаковок, ці препарати завезли безоплатно з сусідньої Литви. Ліки уже на складах Міністерства і готові до розвезення по країні. Для 7 млн людей, саме стільки хворіють на грип в Україні, доведеться закуповувати ліки. Скільки коштуватиме? У 2009-ому знадобилося майже 8 мільйонів доларів.

Зараз ще знадобляться гроші на підтримку лікарень і швидкої та невідкладної служб: пальне для авто, закупівля ліків, людські витрати... За добу одна машина швидкої "з'їдає" майже 50 л бензину. Педіатри з ніг падають – на кожного десятки викликів. Втрачають і дитячі заклади. Адже потім треба буде "наздоганяти" пропущене.

Грип болісно вдарить і по бізнесу. Багато робітників йдуть на лікарняний. Туристичний бізнес і розважальна індустрія потерпають від великих збитків. Купівельна активність українців під час епідемії не спадає. Зараз період знижок і всі прагнуть вигідно скупитися. Та, все може змінитися, коли грип сягне апогею.

Та найбільше втратять, звичайно, прості українці. Адже доведеться з власної кишені викладати за будь-яку медичну допомогу і ліки. Навіть на профілактичні препарати – від 150 до 200 грн. А якщо захворіли – у кілька разів дорожче.

А ще, маленьку дитину саму дома не залишиш. Отже, треба або самим відпрошуватися з роботи, йти у незаплановану неоплачувану відпустку, або наймати няню... А це від 40 грн на годину. Та ще ніхто не відміняв противірусний набір – часник, цибулю, цитрусові, шипшину... Ці продукти поки що не подорожчали. Єпідемія в розпалі, про якийсь спад говоритимемо лише в березні. Тож, бережіть себе і будьте здорові!

Чоловік відмовився від повістки, бо "має трьох неофіційних дітей": Яке рішення ухвалив суд

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:44

У Львівській області до 3 років іспитового терміну засудили чоловіка, який категорично відмовився від мобілізації. Свої дій він пояснив тим, що хворий та "має трьох дітей, які офіційно на нього не зареєстровані". Про це йдеться у вироку Самбірського ра...

"Я був не згоден із політикою своєї країни": Росіянин розповів, чому воює у складі 3-ї штурмової бригади

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:26

Боєць на позивний "Барсік" 2014 року приїхав з Росії та долучився до "Азову", щоб захищати Україну. 2022 року він знову пішов на фронт та воює у складі 3 штурмової бригади. Про це він сказав в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Український ...