"Бояришник" вбиває? У Росії виявили регіон із критичним рівнем генетично хворих

У багатьох мешканців регіону низький інтелект, медики б'ють на сполох.

Ілюстрація: irelandru.com

Один з південних регіонів Росії зіткнувся з генетичною загрозою - там зафіксували аномально високий рівень хворих на фенілкетонурію, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Югополіс".

Це генетичне захворювання викликає інтоксикацію мозку у дітей, впливаючи на їх інтелектуальні здібності.

Завідувач лабораторії ДНК-діагностики ФГБНУ "Медико-генетичний науковий центр" Олександр Поляков повідомив, що "національний менталітет" населення заважав лікарям оцінити масштаб поширення захворювання.

Поляков відмовився відповідати, чи є цим "південним регіоном" регіон на Кавказі, пославшись на професійну етику. За його словами, назвати регіон і етнос повинна місцева влада і регіональне Міністерство охорони здоров'я.

"Думаю, вони все назвуть, коли розроблять план дій по боротьбі із захворюванням", - підкреслив він.

"Коли людина приймає їжу, то разом з нею отримує амінокислоти, в тому числі фенілаланін. Зазвичай організм їх переробляє, але при ФКУ цей процес порушений. Тому необхідний організму фенілаланін накопичується і стає справжньою отрутою: відбувається інтоксикація мозку, через що непоправно страждає інтелект. Цей процес починається з перших днів життя, разом з материнським молоком, яке теж містить фенілаланін. Знижується рівень IQ, дитина не може навчатися в школі, а при найгіршому сценарії - навіть не обслуговує себе в побуті. Так що це вкрай небезпечна хвороба", - додав Поляков.

Нагадаємо, раніше у Томській області Росії 37-річний житель селища Маркелова спалив власну дружину і трьох малолітніх дітей.

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...