Facebook розробив стратегію боротьби з фейковими новинами

Брехливі новини в соціальній мережі вже призвели до скандалів на президентських виборах в США.

Facebook буде боротися з фейковими новинами. Фото: Газета.Ru.

Керівництво соціальної мережі Facebook представило план боротьби з фейковими новинами. Як зазначив віце-президент компанії по роботі з новинами Джон Хеджмен, в соцмережі розуміють необхідність боротьби з поширенням неправдивої інформації, але в той же час Facebook має намір зберегти свою роль в якості відкритого майданчика для обміну інформацією. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Для початку компанія полегшить користувачам можливість повідомити про появу фейкової новини. Якщо про неї заявить певне число користувачів, то новина буде спрямована на перевірку. Але непідтверджені новини не зникнуть з Facebook, а будуть позначені як "спірні".

Крім того, Facebook вводить алгоритм, який більше не дасть можливості спамерам діяти в соцмережі під іменами реальних новинних організацій.

4 листопада в Німеччині почалося розслідування відносно засновника соціальної мережі Facebook Марка Цукерберга та інших представників компанії за звинуваченням в пособництві в розпалюванні ненависті і ворожнечі в соцмережі.

Раніше Патріоти України повідомляли, що Фейсбук і Твіттер приєдналися до проекту First Draft для боротьби з фейками.

А США безробітні створили сайт, який має вплив на мільйони людей завдяки фейковим політичним новинам.

Очільник Міністерства культури розповів як збираються покарати Повалій, Лорак та інших зрадників України з артистичного цеху

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:58

Вже напрацьовано перелік людей, які можуть підпасти під дію закону, в разі його прийняття, щодо позбавлення високих звань і нагород за підтримку ворога - Росії. Про це сказав т.в.о. міністра культури та інформполітики Ростислав Карандєєв в ефірі телема...

Не зважаючи на астрономічний штраф: Голлівудська актриса родом з України відмовилася грати росіянку в серіалі Netflix. Студія не зглянулась на мотивацію дівчини (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 2:35

Голлівудська акторка родом з України Іванна Сахно розірвала контракт зі стримінговою платформою Netflix, бо не захотіла в новій кінороботі грати росіянку. В інтерв'ю для ТСН вона розповіла, що тепер їй потрібно виплатити компенсацію. За її словами, їй ...