Вчені з Іспанії, Австралії та Великої Британії виявили, що жирна та солодка їжа у раціоні можуть спричинити розвиток депресії, повідомляють Патріоти України.
Дослідники аналізували раціон 32,9 тис. дорослих людей із п'яти різних країн. За отриманими результатами вони встановлювали зв’язок між фастфудом і депресією.
"Якщо харчуватися переважно жирними і солодкими продуктами, можна заробити так зване системне запалення, адже така їжа впливає не лише на кишківник, але і на весь організм", - каже автор дослідження Камілла Лассаль.
Вона пояснила, що "запальні" молекули можуть впливати на відділи мозку, які відповідають за настрій. Незбалансований режим харчування не лише посилює депресію, а й стає першопричиною захворювання. На думку вчених, захиститися від депресії допомагає середземноморська дієта: риба, овочі, фрукти, горіхи.
Іспанська авторка Ірене Вальєхо, книжка якої вийшла в Україні в 2023 році, продала права на російський переклад і заявила, що "Лабораторія" підтримує вихід книжки в РФ. Українське видавництво відреагувало. Позицію видавництва "Лабораторія" оприлюднили ...
У штаті Техас 71-річна жінка померла від первинного амебного менінгоенцефаліту (ПАМ) після того, як кілька разів промила ніс некип’яченою водою з водопроводу автофургона. Збудником стала Naegleria fowleri — мікроскопічна амеба, яка проникає в мозок чер...