Фастфуд та солодощі викликають депресію: Вчені зробили несподівану заяву

Вчені з Іспанії, Австралії та Великої Британії виявили, що жирна та солодка їжа у раціоні можуть спричинити розвиток депресії, повідомляють Патріоти України.

Дослідники аналізували раціон 32,9 тис. дорослих людей із п'яти різних країн. За отриманими результатами вони встановлювали зв’язок між фастфудом і депресією.

"Якщо харчуватися переважно жирними і солодкими продуктами, можна заробити так зване системне запалення, адже така їжа впливає не лише на кишківник, але і на весь організм", - каже автор дослідження Камілла Лассаль.

Вона пояснила, що "запальні" молекули можуть впливати на відділи мозку, які відповідають за настрій. Незбалансований режим харчування не лише посилює депресію, а й стає першопричиною захворювання. На думку вчених, захиститися від депресії допомагає середземноморська дієта: риба, овочі, фрукти, горіхи.

"Захист України" стосується всіх: У Раді ухвалили законопроєкт, за яким хлопців і дівчат не розподілятимуть

четвер, 25 квітень 2024, 8:30

Депутати Верховної Ради більшістю голосів ухвалили в першому читанні законопроєкт №11092, яким пропонують скасувати розподіл у навчанні дисципліни "Захист України" для хлопців і дівчат. "За" проголосували 291 парламентар, передають Патріоти України. Пр...

"Не було практично міста. Його рівняли з землею": Боєць ГУР розповів про прорив до Маріуполя

четвер, 25 квітень 2024, 7:50

Боєць Головного управління розвідки на позивний “Несмачний” був командиром однієї із груп, яка відправилася на гелікоптерах до окупованого Маріуполя. Там він приєднався до українських захисників та разом із ними обороняв місто від російських окупантів....