Федір Конюхов облетів всю планету на повітряній кулі

Повітряна куля «Мортон» пролетіла 35 тисяч кілометрів за 11 днів і шість годин, подолавши три океани і три континенти, і поставила кілька світових рекордів.

Федір Конюхов здійснив навколосвітню подорож на повітряній кулі. Скріншот.

Російський мандрівник Федір Конюхов приземлився на території Австралії о 16:11 за місцевим часом (11:11 за Києвом). Про це повідомили в штабі перельоту, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Повітряна куля «Мортон» з російським пілотом на борту пролетіла 35 тисяч кілометрів за 11 днів і шість годин, подолала три океани і три континенти і поставила кілька світових рекордів.

По-перше, він перевершив за часом результат Стіва Фоссета, який здійснив кругосвітній переліт на повітряній кулі в 2002 році за 13 днів і вісім годин. По-друге, він збільшив дистанцію кругового маршруту на тисячу кілометрів, зробивши найдовший одиночний політ навколо світу. По-третє, російський мандрівник стартував з першого разу, на відміну від Фоссета, якому знадобилося шість спроб.

Як повідомляють з місця подій, на обличчі російського мандрівника садно, оскільки він не встиг пристебнутися перед посадкою. Однак він уже вийшов з гондоли і спілкується з зустрічаючими.

21 липня, обходячи циклон, він встановив рекорд висоти польоту в кругосвітній подорожі на повітряній кулі, піднявшись на 10 тисяч 600 метрів над Землею (прилади в гондолі показували понад 11 тисяч метрів). Попередній рекорд поставив Фоссетт, максимальна висота польоту якого склала 10 тисяч 200 метрів.

За час польоту на аеростаті через складні погодні умови кілька разів виходила з ладу техніка. 17 липня він потрапив в зону сильної турбулентності з нульовою видимістю, після чого з ладу вийшов клапан стравлювання надлишкового тиску в балоні з гелієм. Пілотові довелося в екстреному порядку вийти з гондоли і зробити це вручну. 20 липня, після проходження циклону з градом і сильним вітром, в гондолі відмовив обігрівач, а три пальники замерзли і перестали запускатися.

21 липня куля знову підійшла до зони низького тиску, пілоту довелося набрати висоту і його почало зносити до Південного полюса. «Висота 10 300 метрів. Температура повітря -40. Піч не працює. Прилади всі в інеї. Стаціонарний термінал замерз. Тримаю за пазухою ручний супутниковий телефон Iridium, по ньому дзвоню. Іду по краю хмар, знижуватися не можу. Тягне в Антарктиду. Чекаю зсуву вітру, щоб почати підніматися до Австралії», - таке повідомлення отримали в штабі в цей день.

Російський мандрівник стартував 12 липня о 02:30 мск з міста Нортхем на заході Австралії.

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...