Фейки проти митрополита Олександра: Хто веде промосковську інформаційну війну?

Політолог викрив брехню антиукраїнських сил у Церкві, які створили фейки проти митрополита О. Драбинко

Фото: www.sovsekretno.ru

Політолог Віктор Таран розповів про "інформаційну війну" проти митрополита Олександра Драбинко, яку розпочали промосковські сили УПЦ МП. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Слово і Діло".

Мова йде про фейк у соцмережах з фото, на якій нібито Драбинко сидить у парку Шевченка в Києві з сьомим айфоном. Марина Поліщук, автор "світлини", написала, що митрополит облаяв її гірше, ніж "бомжи на Борщаге".

Після появи фейку виявилося, що фото - це фотошоп, а митрополит у день "конфлікту" навіть не виходив з помешкання. Світлину знайшли у його старих альбомах у "Фейсбуці", вона була зроблена в Одесі, і айфоні на ній, звісно, не було.

"Даже если проанализировать все, что происходит в последние годы в УПЦ МП, то очевидно, что ситуация такова: часть людей считает, что УПЦ должна быть соборной и больше отстаивает интересы Украины, а другая часть выступает за то, чтобы быть сателлитом Москвы.

На поверхности все признаки фейка. Во-первых, видно, что айфон дорисован. Во-вторых, продаж 7-го айфона еще нет в Украине. В-третьих, аккаунт и то, как ведется страница, очень похоже на страницу ботов", - каже політолог Таран.

"Митрополит Драбинко ранее был личным секретарем покойного митрополита Владимира. Он считается одним из главных сторонников отделения УПЦ МП от РПЦ", - пише видання.

Раніше Драбинко повідомив, що від його імені невідомі ведуть сторінку "бота" у соцмережі. До цього митрополит був героєм скандалу у червні, коли нардеп Новинський влаштував з ним мало не бійку. ГПУ зараз розслідує обставини смерті митрополита Володимира Сабодана, та натякає, що статус Новинського може змінитись зі свідка на щось серйозніше. Тепер екс-регіонали, опозиціонери та деякі сили УПЦ МП вдаються до провокацій та фейків.


Сумнівний крок: Експерт пояснив, які обмеження чекають на українців призовного віку за кордоном і як їм діяти

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:50

Чоловіки призовного віку, які перебувають за кордоном, для будь-якої взаємодії з державними органами тепер мають повертатися до України. За кордоном наразі недоступні будь-які консульські послуги, окрім видачі документа для повернення. З точки зору пра...

"Не терпіла зухвальства і зайвого пафосу": На фронті загинула військовослужбовиця та журналістка Алла Пушкарчук

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:22

Дівчина пішла на війну ще у 2014-му, залишила світ мистецтва, навчання в університеті Карпенка-Карого і омріяну кар'єру театрознавиці. . За словами Крапивенка, коли Пушкарчук взяли в команду "Тижня", вона зросла від новинаря до повноцінної культурно...