Феміда ж все одно сліпа: Псевдосвідки за пляшку горілки масово свідчать в судах України (фото, відео)

Такі "помічники" легко можуть зламати чиєсь життя, або ж просто затягнути справу. І коштує ця послуга -копійки.

Псевдосвідків знаходять через газети з пошуку роботи. Фото: nnovosti.info.

Уявіть, що ваше життя може за якусь мить зруйнувати абсолютно незнайома людина. В суді вона підтвердить будь-яке звинувачення, і вас відправлять за грати або ж позбавлять усього майна. І найстрашніше, що це майже нічого не коштує. «Надзвичайні новини» провели слідчий експеримент, і дізналися, за скільки в нас ладні продати будь-кого. Результати експерименту шокуючі, передають Патріоти України.

Володимир потрапив у ДТП просто у передноворічний вечір. Його Toyota Camry – геть розбита. Він уже їхав до сімейного святкового столу, аж раптом зустрічний автомобіль пішов на розворот.

«Він різко вивертає кермо ліворуч, і я зрозумів вже тоді, що це був маневр, щоб розвернутися через дві суцільних. Він у мене закрив дві смуги руху, став боком, я спробував вийти на зустрічну смугу», - розповідає постраждалий Володимир Половко.

Але зіткнення уникнути не вдалося. Патрульні оформили ДТП і склали схему. Свідків не було. Водій, що здійснював маневр, постійно комусь телефонував і радився: що ж йому робити?

Відео з нагрудної камери: «Підписи ставити чи не ставити? Тобто поворот не здійснював, так? Я зрозумів. Я в таких колотнечах якби не був. Там в суді слово не так, и вони почнуть качелі влаштовувати».

Водій цілком визнав свою провину, але на суді раптово змінив свою версію. За нього вже говорив адвокат.

І от – сюрприз. Чоловік привів на засідання свідка, якого на місці аварії ніхто не бачив. Звідки він узявся? Версія – проста: відгукнувся на допис у газеті оголошень.

«Я шукаю роботу, я купував газету «Авізо». І що? І читав всі об’яви просто. Це було на останній сторінці. Оголошення – шукають свідка», - каже той, хто «дивовижно» знайшовся, а тепер не знає, що сказати. Неочікуваний свідок плутався на суді у словах.

- Конкретно сам удар я не бачив.

- То навіщо ви брешете суду?

- А чого я брешу?

- Ви щойно розказували: я бачив як відбулось зіткнення.

Коли стає зрозуміло, що версія не клеїться, вони просять знову відкласти суд. Щоб зробити експертизу. Щоб не було зайвих звинувачень, суддя погодився. Але ніхто не розуміє, як працюватимуть експерти: адже обидві машини вже давно відремонтовані. Тим часом, Володимир вирішив довести, наскільки легко знайти підставного свідка за допомогою такої газети. На експериментальне оголошення швидко відгукнувся старенький дідусь, який раніше «трошки в ДАІ працював».

Він готовий обговорювати умови співпраці й обіцяє розказати на суді все, що завгодно. Хоч і скаржиться на пам'ять.

- Плутаєтеся? А як же ви збираєтеся бути свідком?

- Як ви скажете!

- Тобто як я вам скажу, то і ви скажете? Так? Виключно так?

- Ви напишете на папері, я вивчу.

Як колишній працівник ДАІ, він має досвід. Упевнений, що такому свідку суддя повірить. На ходу вигадує версію, як натрапив на наше оголошення.

- Ви просто так читали і знайшли моє оголошення?

- Так. А що? Тому що у мене «Волга», даю оголошення – ніяк не можу продати. А вам чисто з гуманних міркувань зобов'язаний допомогти.

За свої доленосні послуги дід просить небагато – пляшку, та щоб його відвезли на суд.

Такі нехитрі помічники легко можуть зламати чиєсь життя, або ж просто затягнути справу. Якщо вину Володимирового опонента доведуть пізніше, ніж за три місяці, його вже навіть не оштрафують. Ось такий, до когось гуманний український закон.

Не Довбик: Маркевич розповів, кому з українських форвардів віддає перевагу у збірній

четвер, 28 березень 2024, 19:51

Мирон Маркевич розповів, як змінилась гра збірної України у поєдинку проти Ісландії у порівнянні із матчем проти Боснії і Герцеговини, передають Патріоти України. За словами відомого українського тренера, "синьо-жовті" діяли більш швидко, завдяки чому ...

"Люди занадто розслабились": Росіянин, який воює за Україну, розповів, що його розчаровує у цивільних українцях

четвер, 28 березень 2024, 19:28

Росіянин, який від 2014 року воює за Україну, боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів, що українцям потрібно знову стати єдиним цілим, як це було 2022 року, щоб перемогти Росію, передають Патріоти України. "Барсік" наголосив, що на початку війни ук...