Філіппінський рибалка 10 років ховав під ліжком гігантську перлину

​Чоловік вирішив показати 34-кілограмову перлину вартістю $100 млн лише після того, як його хатина згоріла.

Філіппінець ховав перлину під ліжком, вважаючи своїм талісманом. Кадр з відео YouTube.

Рибак з філіппінського острова Палаван знайшов перлину, яка претендує на звання найбільшої в світі і, імовірно, коштує близько $100 млн. Чоловік виловив її 10 років тому, але не знав її істинної вартості, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Житель міста Пуерто-Прінсеса виявив камінь в 2006 році під час шторму - його човен зачепилася за гігантське перламутрове утворення. Він ховав перлину вагою 34 кг під ліжком, вважаючи своїм талісманом.

Філіппінець вирішив показати перлину іншим людям, лише коли його хатина згоріла. Рибак відніс знахідку в муніципальне управління з питань туризму. "Ми були вражені. Потрібно, щоб геммологи допомогли нам сертифікувати її. Зараз ми чекаємо підтвердження автентичності від гемологічного інституту", - розповіли в офісі по туризму.

Знахідка рибалки уп'ятеро перевершує габаритами і вагою перлину, що вважалася рекордсменкою до неї. Раніше найбільшим каменем була визнана семикілограмова "перлина Аллаха" (відома і як "перлина Лао-Цзи"), також знайдена на Філіппінах.

Влада міста хотіла б залишити камінь в Пуерто-Прінсеса, зробити його пам'яткою і залучити більше відпочиваючих. На жаль, в ЗМІ не уточнюється, чи отримає господар перлини якусь плату за знахідку.

Призупинення консульських послуг для українських чоловіків: У МЗС розвіяли низку міфів, які викликали резонанс

четвер, 2 травень 2024, 7:48

Після рішення призупинити консульські послуги для українських чоловіків призовного віку з'явилася низка міфів щодо цього питання, передають Патріоти України з посиланням на пресслужбу Міністерства закордонних справ України. Міф перший . Перший міф пол...

Це буде справжній прорив! Генетик розповів, коли вчені зможуть кардинально продовжити життя людини

четвер, 2 травень 2024, 7:37

Перші спроби кардинально продовжити життя людства в перспективі очікуються в межах найближчих двадцяти років. Про це розповів генетик і біогеронтолог, кандидат біологічних наук Олександр Коляда в інтерв'ю "РБК-Україна", передають Патріоти України. "За ...