На Тернопільщині під час копання траншеї випадково знайшли церковні дзвони (фото, відео)

Старовинні дзвони були заховані в землю ще понад півстоліття тому, коли за рішенням радянської влади розібрали одну з церков.

Відкопані дзвони. Фото:Коропець

Під час копання траншеї жителі селища Коропець, в Монастирському районі Тернопільської області, 12 січня наткнулися на заховані в землі два старовинних дзвони. Їх більше 50 років тому сховали від радянської влади. Про це пише сайт Коропець, зазначають Патріоти України.

Траншею копали, щоб провести воду самотній жінці. За словами селян, були різні варіанти де її копати, в останній момент вирішили саме так і наткнулися на знахідку.

Як пише Релігійно-інформаційна служба України, селище Коропець відоме численними пам'ятниками архітектури. Перш за все це дуже гарний палац графа Бадені, а також дерев'яна церква Успіння Пресвятої Богородиці (1772 роки) і костел святого Миколая (1860 року).

У селі була ще одна дерев'яна церква святого Миколая, побудована ще в 1786 році. Храм знаходився на обліку як пам'ятка архітектури, але це не зупинило войовничих атеїстів. У 1964 році, згідно з рішенням виконкому Тернопільської обласної ради депутатів трудящих, 8 лютого церкву розібрали.

Коли знищували храм, віруючі встигли зняти і заховати церковні дзвони. Про це знали лише кілька людей. На жаль, таємницю свого скарбу вони забрали з собою в могилу. Поки випадково під час копання траншеї на дзвони не натрапили місцеві жителі.

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...

Суд виніс вирок тренеру з Харківщини за згвалтування 11-річного хлопця: Шокуючі подробиці справи

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:44

15 квітня Городоцький районний суд Львівської області виніс вирок керівнику громадської організації “Десантно-спортивний навчально-тренувальний центр” у Чугуєві. Чоловіка визнали винним у розбещенні, сексуальному насильстві та зґвалтуванні 11-річного х...