Фотографії Другої світової війни, які вас в шокують

Не варто забувати про минуле.

Найбільшый в історії людства війні цього року виповнилося 77 років, нагадують Патріоти України, посилаючись на Нескучные новости. Пропонуємо згадати Другу світову війну за допомогою дев'яти дивовижних фотографій - можливо, ви будете збентежені!

1. Француженку голять наголо за зв'язки з нацистами

Після звільнення Франції від окупантів місцеві жителі вирішили розібратися зі своїми ж - і покарати тих, хто встиг знайти з німцями спільну мову. У результаті близько десяти тисяч французів, переважно жінки, випробували на собі силу народного гніву. Найпопулярнішим покаранням стало гоління винуватиці. На цьому фото, зробленому 29 серпня 1944 року в місті Монтелімар, увічнено гоління дівчини, що мала необережність зблизитися з німцями.

2. Останнє фото плоту з «Армідейла»

1 грудня 1942 біля берегів Східного Тимору японські винищувачі атакували сторожовий корабель австралійських ВМС «Армідейл». Більша частина екіпажу загинула разом з кораблем, а небагатьом вцілілим вдалося спорудити із залишків рятувальних човнів пліт. Це фото зроблено з морського патрульного літака (літаючого човна) «Каталіна» 8 грудня, через тиждень після загибелі «Армідейла». Через високі штормові хвилі «Каталіна» того дня не змогла приземлитися і допомогти 20 пасажирам плоту. Більше його не бачили.

3. Слон оре замість коня

На війну закликають не тільки людей, але й коней. І хтось повинен виконувати кінський обсяг роботи в тилу - та хто завгодно, хоч би й цирковий слон. Власне, на фото видно, як слон з цирку братів Амар оре в окупованій Франції в 1941 році.

4. Страта генерала Достлера

Німецький генерал піхоти Антон Достлер був страчений американцями в італійській провінції Казерта за звинуваченням у вбивстві 15 військовослужбовців американської диверсійної групи. Його страту, що відбулася 1 грудня 1945 року, була ретельно задокументовано на фото, і на кіноплівці. Показовіше не буває.

5. Есесівці моляться Аллаху

13-а гірська дивізія СС «Ханджар» була сформована в 1943 році, через два роки після захоплення німцями Сараєва і проголошення маріонеткової Незалежної держави Хорватія.Формувалася дивізія з добровольців боснійців-мусульман і в кращі свої часи досягала чисельності до 26 тисяч чоловік.

6. Російський розвідник сміється перед розстрілом

Радянський розвідник посміхається в камеру, хоча знає, що через секунду фінський офіцер застрелить його. Фото було зроблено в засніженому лісі Східної Карелії в листопаді 1942 року, але вперше оприлюднено міністерством оборони Фінляндії лише в 2006 році. За часів Другої світової війни воно було засекречено, бо фінський уряд боявся, що фото може бути використане з метою радянської пропаганди.

7. «Літаючі тигри» у небі над Китаєм

Під час війни США допомагали Китаю як могли. Наприклад, у 1941-1942 рр. на боці Китаю бився добровольчий військово-повітряний підрозділ під назвою «Літаючі тигри». Для формування підрозділу в Китай було направлено 99 літаків «Кертіс Р-40», але китайські льотчики відмовилися їх освоювати, заявивши, що вони все одно вони ні в яке порівняння не йдуть з японськими «Зеро». Тоді в «Літаючі тигри» почали вступати добровольці-американці.«Тигри» ділилися на три ескадрильї: «Адама і Єви», «Янголи пекла» і «Ведмеді панда».Саме на фото - «Янголи пекла» в 1942 році.

8. Персонал Освенцима відпочиває

А на цій фотографії ми бачимо, як обслуговуючий персонал найбільшого нацистського табору смерті весело проводить дозвілля - прямо як звичайні люди. На дворі 1942 рік.

9. Ніч Перемоги

У 2 годині 10 хвилині ночі 9 травня диктор Юрій Левітан зачитав Акт про військову капітуляцію фашистської Німеччини. У наступні кілька годин на Червону площу, де розпочався святковий феєрверк, кинулися тисячі людей. Це був найщасливіший натовп в історії.

"Я не проти воювати, але...": Курсант Академії Сухопутних військ заявив, що його відправляють на фронт через конфлікт із керівництвом, у виші відреагували

неділя, 5 травень 2024, 19:30

21-річний військовослужбовець Олександр Попович заявив, що його відрахували з Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного (HACB) через конфлікт з керівництвом і відправляють на фронт. Про це хлопець написав на своїй сторін...

Українці через приморозок можуть залишитися без молодої картоплі та інших овочів (відео)

неділя, 5 травень 2024, 19:01

Великодні приморозки завдали чимало збитків селянам. У східних, північних і навіть південних регіонах в людей померзла городина. Так, Марія Луцькова з Сумщини показала у Tik-Tok свій город, передають Патріоти України. У жінки померзли картопля, перець,...