Французький художник прожив тиждень замурованим в камені (відео)

​Інсталяція французького художника Абраама Пуеншеваля знову шокувала публіку. Вже не в перший раз арт-об'єктом стає сам автор. Він цілий тиждень просидів всередині 12-тонної кам'яної брили.

Французький художник тиждень просидів замурованим в камінь. фото: 5-tv.ru.

Французький художник Абраам Пуеншеваль влаштував незвичайний перформанс у паризькому музеї сучасного мистецтва Palais de Tokyo. Цілий тиждень він провів замурованим всередині кам'яного блоку вагою 12 тонн. Всередині розділеної навпіл брили була вирубана пробоїна за формою його тіла. 44-річний художник сидів всередині - в темряві і практично без руху. Він навіть не мав можливості встати. При собі у нього були сухофрукти, сушене м'ясо, пюре і вода. Всередину каменю надходило повітря за спеціальною системою вентиляції. Відвідувачі музею могли спостерігати за Абраамом за допомогою інфрачервоної відеокамери, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Після закінчення перформансу художника звільнили з його добровільного ув'язнення. Медикам довелося буквально виносити знесиленого Пуеншеваля ра руках. Тим не менш, він встиг публічно подякувати камінь за надану йому гостинність.

Художник каже, що в основному він відчував себе нормально, але іноді його охоплювало почуття втрати реальності, коли він не розумів, де знаходиться і, зливаючись з каменем в одне ціле, відчував себе «часткою світу мінералів». Метою експерименту було відчути зв'язок живої і неживої природи.

У 2014 році Пуеншеваль провів 13 днів зашитим всередині опудала ведмедя. За його словами, він хотів зрозуміти, що відчуває це тварина під час сплячки. Раніше він також прожив 20 днів в притулку під землею як людина кам'яного віку.

А незабаром художник збирається приступити до нового експерименту. Він буде висиджувати яйця, щоб відчути, що відчуває курка.

Самогубця наостанок стала вбивцею: Киянка вистрибнула з 14-го поверху і впала на перехожу

четвер, 2 травень 2024, 9:14

У Києві жінка викинулася з 14-го поверху і впала на перехожу. Обидві загинули. Про це повідомив ТГ-канал Київ без цензури. . Напередодні повідомлялося, що з вікна багатоповерхівки на вул. Каштановій, 12б, вистрибнули двоє людей - жінка 1996 року нар...

Останній спекотний день. Синоптики запевняють, що погода щміниться до кінця тижня

четвер, 2 травень 2024, 8:50

2 травня в Україні переважатиме мінлива хмарність без опадів. . Лише у Сумській, Харківській та Луганській областях вдень місцями пройде невеликий дощ, повідомили в Українському гідрометцентрі. . Вітер буде північно-східний, на заході країни - півден...