Фучеджі, екс-заступник глави УВС Одещини, після своєї втечі з України отримував пенсію полковника

З листопада 2014 року по квітень 2016 йому було нараховано та виплачено понад 150 тисяч гривень.

Дмитро Фучеджі. Фото: Телеграф

Колишній заступник начальника УМВС України в Одеській області, фігурант низки кримінальних проваджень щодо подій весни 2014 року Дмитро Фучеджі після своєї втечі з України отримував пенсію полковника. Про це повідомляє Думская.net, передають Патріоти України.

Слідчі Головного слідчого управління Генпрокуратури під час розслідування кримінальних проваджень № 42014160000000186 (за фактом масових заворушень в Одесі 2 травня 2014 роки) і № 42014000000001126 (щодо Дмитра Фучеджі) встановили, що в жовтні 2014 року співробітники обласного управління МВС подали до Пенсійного фонду документи для призначення пенсії з власноручними підписами Дмитра Фучеджи, а працівники ПФУ оформили йому пенсію.

В результаті з листопада 2014 року по квітень 2016 йому було нараховано та виплачено понад 150 тисяч гривень. Фучеджі підозрюють в перевищенні службових повноважень під час штурму міського управління міліції 4 травня 2014 року - тоді він прийняв рішення звільнити і випустити затриманих на Куликовому полі "антимайданівців".

Наступного дня він залишив Україну і з червня 2014 року перебуває в розшуку. Крім того, Фучеджі є фігурантом кримінальних проваджень, відкритих за події 25 листопада 2013 року і 19 лютого 2014 року.

Видання наголошує, що ситуація з пенсією Фучеджі неоднозначна. Якщо він був звільнений з міліції "за статтею" (як його начальник Петро Луцюк), то пенсію нараховували і виплачували незаконно. Якщо ж перед втечею з України та оголошенням в розшук колеги дали полковнику можливість написати рапорт на звільнення за власним бажанням, то ніякого криміналу в цій ситуації може і не бути: підписи на заяві - власноручні, а всі документи подані за дорученням. Що, втім, не виключає можливого варіанту особистої присутності розшукуваного Фучеджі при оформленні.

Також не виключається і зовсім вже кримінальний варіант: вислугою років і послужним списком міліціонера скористалися шахраї, які оформили підроблені документи і півтора року знімали гроші з пенсійної картки. Що і як відбувалося насправді - все це з'ясовує слідство, в рамках якого відбулися виїмки документів і графологічні експертизи.

Вперше на конкурсі краси високого рівня перемогла 60-річна жінка. Прекрасна аргентинка, що випередила 34 молоденькі кандидатки, розкрила секрет блискучої зовнішності

понеділок, 29 квітень 2024, 8:15

Днями відбувся конкурс краси "Міс Всесвіт Буенос-Айрес". Його переможницею вперше за історію подібних конкурсів стала 60-річна жінка, яку звати Алехандра Родрігес. Вона обійшла 34 кандидаток, які набагато молодші за неї. Про це пише видання Independent...

Це варто знати! Названо прилади, які "їдять" найбільше електроенергії

понеділок, 29 квітень 2024, 7:37

В експертному середовищі прогнозують, що влітку українці можуть зіткнутися з відключеннями та обмеженнями споживання електроенергії. Очікується, що відключення можуть відбуватися у другій половині липня та в серпні. У зв'язку з цим енергетики закликают...