Ганьба і сором: У Житомирі до Героїв Небесної сотні зарахували "беркутівців"

Імена силовиків з'явилися на новому банері перед облдержадміністрацією.

Скріншот

У Житомирі вивісили новий банер, на якому до Героїв Небесної сотні зарахували і п'ятьох "беркутівців", загиблих під час подій Революції достоїнства, повідомляють Патріоти України з посиланням на ТСН.

Зайві фотографії помітили активісти висловили своє обурення в мережі. Незабаром портрети "беркутівців" оперативно закрили державним прапором.

"Особисто я, багато моїх побратимів та й вся Україна не чули про "беркутовцах", які перейшли на бік Майдану, або щоб вони були зараховані до Небесної Сотні. Тому при всій повазі до тих міліціонерів, які загинули, вони не є членами Небесної Сотні. І тому ми відновили цю справедливість, і в Небесній сотні їх не буде", - заявив активіст Михайло Сліпченко.

Автори банера говорять, що сталася банальна помилка. Фотографії правоохоронців з'явилися з-за неуважності розробника: він завантажив з інтернету фото та прізвища всіх загиблих на Майдані, не розділяючи їх на правоохоронців і мітингувальників.

"Вважаємо це нашою прикрої механічною помилкою, за що просимо вибачення перед громадою. В цьому не було ніякого злого задуму, і подальше спекулювання на темі, що це було зроблено навмисно, я вважаю не просто неприпустимим і недоречним, а вважаю це підлим", - каже активіст Микола Чайковський.

"Не було практично міста. Його рівняли з землею": Боєць ГУР розповів про прорив до Маріуполя

четвер, 25 квітень 2024, 7:50

Боєць Головного управління розвідки на позивний “Несмачний” був командиром однієї із груп, яка відправилася на гелікоптерах до окупованого Маріуполя. Там він приєднався до українських захисників та разом із ними обороняв місто від російських окупантів....

"Бавовна" наводить жах? Опитування показало, чого найбільше бояться росіяни

четвер, 25 квітень 2024, 7:25

У першому кварталі 2024 року головними страхами росіян стали диверсії та атаки безпілотників. Занепокоєння громадян також підкріплювалося постійними вибухами у Білгородській області, передають Патріоти України. Це випливає з національного індексу триво...