"Газа нет, денег нет, всего хорошего": В окупованому Криму дефіцит пального

На заправках пропав газ пропан - постачальники запевняють, що це тимчасово, але скільки конкретно чекати - ніхто прогнозувати не береться.

В окупованому Криму зник газ пропан. Фото: dpchas.com.ua.

На заправках Криму пропав газ пропан - водії шукають паливо по всьому півострову, точки, де його продають, можна перерахувати по пальцях. У компаніях запевняють, що проблеми тимчасові і просять почекати ще трохи. Скільки конкретно доведеться чекати і шукати вихід з ситуації, ніхто прогнозувати не наважується, повідомляють Патріоти України з посиланням на Діалог.

У кримських пабліках водії кажуть, що практично неможливо купити бензин в Севастополі (на деяких заправках "ТЕС" поки можна купити), в Сімферополі, Ялті, Феодосії та Керчі. Оператори на заправках розводять руками - газу немає, і в найближчому майбутньому поставок не очікується. За їх словами, проблема виникла через зупинку бензовозів на поромній переправі в порту Кавказ. Подейкували, що як тільки вщухне шторм, машини повезуть газ на півострів. Період поганої погоди в Криму закінчився, а пропану і раніше немає. Кримчани відзначають, що таких складнощів з паливом не було навіть під час затяжних штормів.

Директор залізничної переправи Сергій Ходько розповів місцевим ЗМІ, що дефіцит палива викликаний збільшенням потоку пасажирських поїздів.

"Середньодобовий показник перевезень зменшився з 150 до 78 разів", - заявив чиновник.

За словами Ходька, 19 серпня на Крим було передано сім вагонів з газом. 20 серпня на північно-кавказькій станції було відвантажено 23 вагона. Зараз на станції "Кавказ" немає жодного потяга.

На форумах в соцмережі кримчани обговорюють проблему і висловлюють припущення, що ажіотаж був створений штучно для підготовки водіїв до чергового подорожчання. Уже зараз газ, що залишився на АЗС, продають дорожче, ніж раніше.

Нагадаємо, в серпні в черговий раз почалися проблеми з пальним на окупованих територіях Донбасу. За словами місцевих жителів, на цей раз нічого не віщувало дефіциту - за день до зникнення бензину, його легко можна було купити на будь-якій АЗС.


Консервація зупинила: На Рівненщині горе-крадій застряг у вікні підвалу (фото)

четвер, 9 травень 2024, 21:00

На Рівненщині 64-річний чоловік заліз у погріб до місцевої жительки і виніс всю консервацію. Проте зі зловмисником стався конфуз – краденим він загородив собі вихід і не зміг вибратися назад. Про це повідомляє поліція Рівненської області, передають Пат...

Залужний зворушив українців публікацією архівного фото в соцмережі

четвер, 9 травень 2024, 20:40

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, якого 9 травня президент Зеленський призначив послом України у Великій Британії, опублікував у соцмережі архівне фото з тих часів, коли він тільки починав свою військову кар’єру. Публікація на Facebook в...