Геометрична прогресія: На Вінниччині означився масовий вихід з Московського патріархату до ПЦУ

У Православну церкву України перейшли парафії в Вінниці, Козятинському, Калинівському та Вінницькому районах.

У Вінницькій області масово переходять до ПЦУ. Ілюстрація: Факти.

У Вінницькій області шість парафій вийшли з протекторату Московського патріархату. Як повідомляють в Православній церкві України, у Вінниці до ПЦУ приєднався прихід скельного Свято-Троїцького храму, що на березі Південного Бугу. Повідомляється, що майже всі прихожани підтримали свого настоятеля - протоієрея Олексія Волкова, який першим з вінницьких священиків став регулярно їздити на схід і підтримувати українську армію, передають Патріоти України.

Вибір на користь Української православної церкви зробила і громада храму Різдва Пресвятої Богородиці села Махнівка Козятинського району. Причому перехід в ПЦУ ініціювала сама громада, яку підтримав настоятель - протоієрей Андрій Кіпер.
А прихід храму Чуда архістратига Михаїла в Хонях смт. Вороновиця Вінницького району прийняв рішення про перехід після бурхливого обговорення. Так, агресивно налаштовані віруючі з сусіднього приходу, який залишився під протекторатом Московського патріархату, намагалися агітувати місцевих жителів проти ПЦУ. Однак за перехід проголосували 60 прихожан і настоятель - протоієрей Володимир Мельникович. Одностайно підтримала перехід в ПЦУ і інша парафію отця Володимира - в с. Іванівка Вінницького району.

Рішення про перехід в ПЦУ підтримали два приходи в Калинівському районі: віруючі села Сальник і настоятель протоієрей Георгій Дончак, а також жителі села Гущинці і настоятель - протоієрей Олег Кожушний.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...