Геометрична прогресія: На Вінниччині означився масовий вихід з Московського патріархату до ПЦУ

У Православну церкву України перейшли парафії в Вінниці, Козятинському, Калинівському та Вінницькому районах.

У Вінницькій області масово переходять до ПЦУ. Ілюстрація: Факти.

У Вінницькій області шість парафій вийшли з протекторату Московського патріархату. Як повідомляють в Православній церкві України, у Вінниці до ПЦУ приєднався прихід скельного Свято-Троїцького храму, що на березі Південного Бугу. Повідомляється, що майже всі прихожани підтримали свого настоятеля - протоієрея Олексія Волкова, який першим з вінницьких священиків став регулярно їздити на схід і підтримувати українську армію, передають Патріоти України.

Вибір на користь Української православної церкви зробила і громада храму Різдва Пресвятої Богородиці села Махнівка Козятинського району. Причому перехід в ПЦУ ініціювала сама громада, яку підтримав настоятель - протоієрей Андрій Кіпер.
А прихід храму Чуда архістратига Михаїла в Хонях смт. Вороновиця Вінницького району прийняв рішення про перехід після бурхливого обговорення. Так, агресивно налаштовані віруючі з сусіднього приходу, який залишився під протекторатом Московського патріархату, намагалися агітувати місцевих жителів проти ПЦУ. Однак за перехід проголосували 60 прихожан і настоятель - протоієрей Володимир Мельникович. Одностайно підтримала перехід в ПЦУ і інша парафію отця Володимира - в с. Іванівка Вінницького району.

Рішення про перехід в ПЦУ підтримали два приходи в Калинівському районі: віруючі села Сальник і настоятель протоієрей Георгій Дончак, а також жителі села Гущинці і настоятель - протоієрей Олег Кожушний.

Війна не завада? Французькі ЗМІ повідомили про запрошення Росії на річницю висадки союзників у Нормандії

вівторок, 16 квітень 2024, 16:30

Міжнародна церемонія на честь 80-річчя висадки союзників у Нормандії відбудеться 6 червня. Володимира Путіна там точно не буде, але не виключена присутність кремлівської делегації, передають Патріоти України. За інформацією Europe 1, Росія буде добре п...

Оце так: У Польщі викинуть тонни українського морозива

вівторок, 16 квітень 2024, 16:22

Польські інспектори заборонили продаж у країні партії понад 7 тонн морозива, яке раніше завезли з України. До якості товару в поляків питань не було – їх не влаштувало маркування, передають Патріоти України. Про відповідне рішення повідомили у мікробло...