Геть "русский мир"! У Таджикистані заборонили улюблену провокацію Кремля до 9 травня

Таджикська влада не дозволила проводити ходу так званого "Безсмертного полку".

Таджикистан. Ілюстрація:bagdat.kz

Влада Таджикистану заборонили проводити підтримувану Росією акцію "Безсмертний полк" під час святкування Дня Перемоги в республіці. Про це пише РИА Новости, передають Патріоти України.

Згідно із заявою, продовження війни в прикордонних зонах Таджикистану та Афганістану не дозволяє проводити додаткові акції, крім тих, що заплановані в Парку Перемоги.

Крім того, ісламські традиції не дозволяють виходити на вулицю і проспекти з портретами загиблих.

"В останні дні в республіканських і зарубіжних ЗМІ публікуються різні точки зору про те, що акція "Безсмертний полк" не проводитиметься. Доводимо до відома ЗМІ, що з приводу проведення 9 травня Дня Перемоги президент РТ Емомалі Рахмон місяць тому доручив відповідальним особам провести даний захід на високому політичному рівні в Парку Перемоги.

Президентом країни затверджені план заходів і сценарій проведення військового параду, відповідними органами розпочато організаційні роботи і культурні заходи. Однак з приводу акції "Безсмертний полк" нічого не зроблено, оскільки дана акція є ініціативою окремих неурядових організацій", - йдеться в заяві.

Також влада Таджикистану попросила "деяких" друзів "спочатку правильно прояснити ситуацію, пов'язану з акцією, а потім прийняти рішення про її агітацію.

"У будь-якій країні політичні та культурні заходи проводяться в рамках її чинного законодавства", - додали представники влади.

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...