Гібридна агресія: Підлітки у Швеції розповіли про пропозицію російських журналістів влаштувати акцію протесту на камеру за гроші

Юнаки повідомили, що за показну акцію протесту перед камерою журналісти з РФ пообіцяли по 400 крон кожному.

Район Стокгольма Рінкебю. Фото:http://www.thelocal.se/

Російські журналісти намагалися підкупити шведських підлітків, щоб ті влаштували акцію протесту на камеру. Підлітки повідомили про це датській радіостанції Radio24syv, передають Патріоти України з посиланням на Дождь.

Юнаки проживають в західному районі Стокгольма Рінкебю. За їх словами, зустріч з журналістами, які розмовляли між собою російською мовою, відбулася 22 лютого.

Підлітки розповіли, що за показну акцію протесту перед камерою російські журналісти пообіцяли по 400 крон кожному. Юнак, який представився Мохаммедом, повідомив, що не знає, який саме канал представляли журналісти. Він також розповів, що коли до них і репортерів підійшли поліцейські, журналісти сказали, що це підлітки пропонували їм гроші в обмін на показну акцію протесту.

За словами ведучої радіостанції в Данії, вона розмовляла з двома підлітками з Рінкебю наодинці, і вони розповіли їй одну і ту ж історію.

У поліції Швеції повідомили, що "не коментують чутки". Журналіст шведської газети Sydsvenskan, який написав кілька книг про Росію, розповів про те, що через кілька днів після передбачуваної зустрічі підлітків з журналістами великий репортаж про заворушення в Швеції вийшов на російському телеканалі НТВ. За словами журналіста, в ньому Швецію зобразили як країну, яку розриває на частини через потік мігрантів.

Зустріч підлітків з журналістами відбулася через кілька днів після того, як президент США Дональд Трамп зробив заяву про жахливу подію, що сталася 17 лютого в Швеції , хоча в цей день в країні не відбулося нічого особливого. Однак через два дні після заяви Трампа в Стокгольмі почалися масові заворушення через затримання чоловіка - супроводжуючі його люди почали поводитися агресивно і кидати каміння в поліцейських, через що ті були змушені відкрити попереджувальний вогонь. Це відбувалося в стокгольмському районі Рінкебю, де проживають в основному імігранти.

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...