Гібридна відповідь агресору: Експерт пояснив, як Україна збільшила РФ вартість утримання Криму

Росія змушена реалізовувати витратні проекти зі створення нової енергетичної і транспортної інфраструктури на анексованому півострові, наголосив Михайло Гончар.

Водна блокада стала однією з відповідей на гібридну агресію РФ. Ілюстрація:Allcrimea.net

Організація громадськими активістами торгової, водної та енергетичної блокади Криму, окупованого Росією - це відповідь на "гібридну війну", яку РФ веде проти України. Про це експерт з енергетичних питань, президент Центру глобалістики "Стратегія ХХІ" Михайло Гончар розповів на сайті Главреда, передають Патріоти України.

"Концепція війни гібридного типу якраз і передбачає, що Росія як агресор окуповує території, а Україна як країна-жертва продовжує їх утримувати, що завдає подвійного удару по Україні - і втрата території і частини потенціалу, та економічні додаткові втрати від утримання неконтрольованих територій", - говорить експерт.

"Тому енергетична і водна блокада Криму як тимчасово окупованої території - цілком логічний крок, як несподівана для агресора відповідь з боку України. Це збільшує вартість агресії для агресора, а крім того, змушує його реалізовувати витратні проекти зі створення нової енергетичної і транспортної інфраструктури для підтримки окупованого Криму", - підкреслив Михайло Гончар.

За його словами, вона має дуже уразливе місце: "Керченську протоку з її надзвичайно мінливою динамікою 70-метрової товщі нестійких мулових відкладень, різко знижує надійність будь-яких інженерних споруд, прокладених між російським берегом і Кримом. Доведено неодноразово розрахунками інженерів Вермахту і радянськими фахівцями в минулому", - додав президент Центру глобалістики "Стратегія ХХІ".

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...