Гібридні війни: Стало відомо, скільки російських телеканалів заборонили в Україні з початку агресії РФ

В Україні працювали 82 російських телеканали, в РФ – тільки 2 чи 3 українських.

Фото: ЗМІ

За останні три роки Національна рада з питань телебачення і радіомовлення обмежила трансляцію 77 російських каналів в кабельних мережах України. Всього їх 82. Про це в інтерв'ю "Апострофу" повідомила в.о. міністра інформаційної політики Еміне Джапарова, передають Патріоти України.

"Уявляєте собі рівень російської експансії в українському інформаційному просторі? 82 російських телеканали в кабельних мережах! А наших - два або три канали в Росії. Паритету взагалі немає", - сказала вона.

Джапарова підкреслила, що Нацрада обмежує сьогодні трансляцію російських телеканалів, виходячи з того, що вони порушують українські закони (наприклад, показують Крим як частину РФ, що вже є порушенням законодавства України і підставою для обмеження трансляції).

В. о. міністра уточнила, що Росія окупувала українські вишки, передавачі, частоти.

"Вони завели на ці частоти свої російські телеканали. І це мовлення добуває і до підконтрольних нам територій, тому що в Україні більше немає таких вишок, як на окупованих територіях", - додала Джапарова.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що Україна заблокує російські та сепаратистські телеканали на Донбасі.

Війна не завада? Французькі ЗМІ повідомили про запрошення Росії на річницю висадки союзників у Нормандії

вівторок, 16 квітень 2024, 16:30

Міжнародна церемонія на честь 80-річчя висадки союзників у Нормандії відбудеться 6 червня. Володимира Путіна там точно не буде, але не виключена присутність кремлівської делегації, передають Патріоти України. За інформацією Europe 1, Росія буде добре п...

Оце так: У Польщі викинуть тонни українського морозива

вівторок, 16 квітень 2024, 16:22

Польські інспектори заборонили продаж у країні партії понад 7 тонн морозива, яке раніше завезли з України. До якості товару в поляків питань не було – їх не влаштувало маркування, передають Патріоти України. Про відповідне рішення повідомили у мікробло...