Боротьба з пропагандою: Україна заблокує російські та сепаратистські телеканали на Донбасі (відео)

​Депутати, чиновники і медійники вибудовують ефективну протидію ворожій пропаганді. Технічних нюансів рішення про блокування російських каналів поки не розголошують. Відомо тільки, що допомогу в цьому нададуть військові.

Російська пропаганда отруює мозок жителів окупованих територій. Ілюстрація:http://publicist.in.ua/

Пропагандистські телеканали на лінії розмежування повинні заблокувати вже через півроку. Про це йшлося на виїзному засіданні Комітету з питань свободи слова та інформації Верховної Ради, котре відбулося у Краматорську, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Народні депутати неподалік лінії фронту поспілкувалися з військовими та місцевими журналістами. Упродовж двох днів вони об'їздили кілька пропускних пунктів та побували в Авдіївці та Покровську.

Питанням, яке хвилює парламентарів, є подолання російської пропаганди, котрою годують жителів краю з-за кордону. "Для нас одним із базових рішень є заблокувати проникнення сигналу тих ЗМІ, які заборонені до трансляції в Україні. Такі рішення є. Сподіваюся, в найближчі півроку вони будуть реалізовані, і це буде суттєвим кроком вперед", - розповіла голова комітету ВР Вікторія Сюмар.

Технічних нюансів рішення про блокування російських каналів поки не розголошують. Відомо тільки, що допомогу в цьому нададуть військові. Здогадатися, хто саме з місцевих ловить пропагандистський сигнал, неважко – їхні антени направлені у бік Донецька. "Ми, можливо, програємо в тій частині, що російські ЗМІ працюють тотально. За кожним ЗМІ закріплюється співробітник ФСБ, є порядок денний", - визнає член Нацради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський.

У Краматорську працює телекомпанія "До тебе", яка має чи не найбільше покриття у Донецькій області. Там кажуть, що висвітлюють переважно мирні теми, актуальні для регіону, адже війни достатньо і на центральних каналах. "Ми кажемо про певні акценти. Для нас в пріоритеті показувати військово-цивільне співробітництво: банально перекрили дах бабусі, дітей відправили відпочивати", - пояснює керівник телеканалу Ілля Суздалєв.

Здивований такою позицією місцевих колег генеральний директор 1+1 медіа Олександр Ткаченко. Він вважає, що відповіддю на потужну пропаганду противника має бути сувора протидія, котра лише новинами з тилу не має обмежуватися. "Фактично, це означає, що тут у нас в тилу все окей, а там десь на передовій хтось незрозуміло проти кого.

Такою не може бути наступальна позиція. Українські ЗМІ на Донбасі не можуть постійно виправдовуватися у звинуваченнях, які йдуть з того боку "порєбріка". З цією картинкою треба боротися, принаймні тут, зовсім іншими методами", - вважає Ткаченко.

Колегам він подарував книгу "Війна очима ТСН". Такої літератури, тим більше українською, кажуть донецькі телевізійники, там досі бракує. "Щоразу, коли їх привозять волонтери, привозять письменники – вони розлітаються, як гарячі пиріжки", - зізнається головний редактор програм тематичного мовлення Наталя Поколенко.

Нині комітет ухвалив законопроект, за яким компанії, що мовлять у зоні АТО, зможуть безкоштовно отримувати ліцензії. У планах є запровадити певні податкові пільги, аби, коли заблокують російську пропаганду, на Донбасі було достатньо українського телевізійного продукту.

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...