Глобальне потепління: Вчених налякав температурний рекорд на Землі

Метеорологи вже сьогодні називають 2016 рік аномально теплим - за останній рік глобальна температура збільшилася на 25% від загального приросту з 1880-х років.

Вчених налякав температурний рекорд 2016 року на Землі. Ілюстрація: planete-zemlya.ru.

Метеорологи забили тривогу через рекордні температури, які були зафіксовані в 2016 році. Про це йдеться в звіті NASA, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

За даними вчених, до цього часу 2016 рік був аномально теплим: відхилення більш ніж на 1% від середнього показника 1951-1980 років фіксується вже шостий місяць поспіль. Згідно з прогнозами вчених, тенденція до підвищення температури збережеться. При цьому експерти вважають, останні 12 місяців поб'ють всі температурні рекорди.

"Це лякає. Я не знаю, що станеться далі. Ми розуміли, що Ель-Ніньо вплине на ситуацію, але навряд чи хтось очікував подібного стрибка", - розповів британській газеті The Independent метеоролог Ерік Хольтхаус.

Він зазначив, що за останній рік глобальна температура збільшилася на 25% від загального приросту з 1880-х років. Це помітно впливає на навколишнє середовище.

За словами метеоролога, за останні 18 місяців майже четверта частина наявних у океані коралових колоній почала страждати від знебарвлення через окислення і підвищення температури світового океану, стрімко тануть морські льоди.

Хольтхаус вважає, що рекордно висока температура протримається від чотирьох до шести місяців.

Нагадаємо, раніше в Антарктиді зафіксували рекордну температуру.

Як підтвердити право на відстрочку через інвалідність дружини - роз’яснення юриста

четвер, 2 травень 2024, 14:56

Чоловіки, які мають дружину з інвалідністю III групи, можуть отримати відстрочку від мобілізації. Про те, як підтвердити це право, розповіла юристка Галина Токмач, передають Патріоти України. Правозахисниця пояснила, що мобілізаційним законом, який наб...

Символ незламності українського духу: У Києві з'явився рекордний мурал з Залужним (фото)

четвер, 2 травень 2024, 13:30

У Києві з'явився найбільший мурал, присвячений колишньому Головнокомандувачу Збройних сил України Валерію Залужному, повідомляють Патріоти України. "Ми це зробили! Наш перший і далеко не останній рекорд! Пишаюся тим, що ми робимо і пишаюся тими з ким м...