NASA планує колонізувати Венеру за допомогою дирижаблів

Завдяки новим розробкам, дослідники зможуть максимально наблизитися до планети, температура поверхні якої становить близько 460 градусів. Безпосередня висадка людей на поверхню Венери не передбачена.

Ілюстрація:YouTube

Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору розробляє план колонізації Венери. Про це повідомляють Патріоти України.

Стратегія під назвою HAVOC передбачає запуск дирижаблів для дослідження зазначеної планети. Її атмосфера, яка є досить щільною і захищає астронавтів від випромінювань космосу, буде використана для створення колонії. Безпосередня висадка людей на поверхню Венери не передбачена.

Завдяки новим розробкам, дослідники зможуть максимально наблизитися до планети, температура поверхні якої становить близько 460 градусів. Згідно з планом розробників, дирижаблі будуть перебувати на висоті 50-60 км від поверхні Венери. Саме тут температура повітря адаптована для перебування людей і становить 20-30 градусів. Також близькість планети до Сонця спростить завдання і дозволить астронавтам використовувати сонячні батареї.

Зараз NASA активно працює над плануванням подальшої роботи. Ряд експериментів вже показав, що подібна подорож цілком реальна з урахуванням можливостей сучасних технологій.

Джерело: Replyua

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...