Повторне підкорення: Засновник Amazon Джефф Безос представив космічний апарат для польотів на Місяць (відео)

Американські приватні компанії демонструють неабиякий технічний прогрес, конкуренція в космічній галузі між Маском та Безосом гарантує, що за лічені роки з'явиться принаймні один дуже надійний комплекс колонізації Місяця

Засновник Amazon Джефф Безос презентував концепцію і макет нового космічного апарату для польотів на Місяць. Планується, що він зможе доставити обладнання та людей на супутник Землі до 2024 року, повідомляють Патріоти України з посиланням на BBC.

Безпілотний апарат під назвою Blue Moon буде придатний до багаторазового використання. Він нестиме на борту наукові інструменти, супутники й транспортні засоби.

Blue Moon отримає новий ракетний двигун BE-7, який може розвивати тягу до 4 535 кілограмів.

"Настав час повернутися на Місяць, цього разу, аби залишитися", — сказав Безос.

Він представив напрямок розвитку своєї космічної компанії Blue Origin у Вашингтоні, округ Колумбія, аудиторії потенційних клієнтів і чиновників НАСА.

Апарат для посадки на Місяць Blue Moon матиме достатню кількість палива, аби потрапити з Землі на супутник.

Він зможе доставляти корисні вантажі на поверхню Місяця, розгортати до чотирьох самохідних транспортних засобів (місяцеходів) і запускати супутники на орбіту Місяця.

Blue Moon буде важити майже 15 000 кілограмів при старті з Землі, а на момент приземлення його вага зменшиться приблизно до 3 100 кілограмів, коли апарат приземлятиметься на Місяць.

Мета Blue Moon — приземлитися на південному полюсі Місяця, де в кратерах знайшли запаси льоду.

Воду, отриману з цього льоду, можна буде використати для виробництва водню, який потім може забезпечити енергію для космічного апарату для подальших місій Сонячною системою.

У березні адміністрація Трампа оголосила, що має намір повернути американських космонавтів на Місяць до кінця 2024 року.

У своєму виступі Безос сказав, що Blue Origin зможе виконати умову Трампа, тому що компанія розпочала проектувати місячний апарат у 2016 році.

В Україні змінюються умови військового обліку: Що тепер чекає на чоловіків

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:56

В Україні відбудуться зміни в умовах військового обліку завдяки новому закону про мобілізацію. Зокрема, чоловіки повинні будуть уточнити свої військово-облікові дані без очікування повістки. Крім того, запрацював єдиний реєстр "Оберіг" - там міститься ...

Закликав до захоплення України: СБУ оголосила підозру відомому пропутінському музиканту

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:52

Служба безпеки України повідомила про підозру прокремлівському музиканту, який агітував за Путіна на окупованому Донбасі. Йдеться про музиканта Олексія "Джанго" Піддубного, який публічно виправдовує російську збройну агресію проти України. Йому загрожу...